Fotbolltransfers.com - Marca: Därför vill Ronaldo lämna - jagas av United och PSG
Foto: Bildbyrån

Marca: Därför vill Ronaldo lämna - jagas av United och PSG

Publicerad: 2017-06-16 15:38 Spanien

Flera internationella medier uppger att Cristiano Ronaldo vill lämna Real Madrid. Dessutom pekas Manchester United eller Paris Saint-Germain ut som nästa destination.

Det var portugisiska tidningen A Bola som var först med nyheten att Cristiano Ronaldo, 32, inte vill stanna i Real Madrid och La Liga på grund av åtalet om skattesmitning.

Sky Sports rapporterar nu samma sak. Det gör även spanska tidningen Marca - som talat med portugisiske tv-journalisten Nuno Luz.

– Ronaldo har beslutat att inte spela i Spanien igen. Han anser att han skadats av denna ekonomiska fråga och ingen försvarar honom. Han gjorde saker korrekt men nu är hans vilja att leta efter en ny klubb, säger han till Radio Marca och fortsätter:

– Han gillar Spanien, han bor i en perfekt stad som Madrid, han har en spansk flickvän, men just nu, och jag vet inte varför, känner sig inte Ronaldo skyddad av Madrid. Han är förbannad eftersom det inte är en spelarfråga, det är en klubbfråga baserat på ekonomi, men jag vill inte prata om detta för mycket för jag vet mycket.

Marca skriver samtidigt att Real Madrid nu gör allt för att lugna ner Cristiano Ronaldo och situationen för att han ska stanna i klubben.

Den spanska tidningen listar också upp orsakerna till Ronaldos missnöje och det handlar inte enbart om åtalet mot honom.

Nedan följer punkterna:

1. Ronaldo anser sig vara oskyldig till anklagelserna om att han smitit från att betala skatt på 14,7 miljoner euro mellan 2011 och 2014. Som resultat av det känner han sig sårad och arg och vill inte längre spela i La Liga.
2. Ronaldo känner sig förföljd av media. Han känner sig utpekad varje gång någon ska beskyllas för något och att han döms utan att folk verkligen känner honom.
3. 32-åringen känner inte att Real Madrid, trots ett offentligt uttalande där man anser sig övertygade om Ronaldos oskuld, stöttar honom tillräckligt.
4. Ronaldo är slutligen förbannad på det spanska rättssystemet. Han anser att han, på grund av sitt kändisskap, blivit utpekad på ett oproportionerlig sätt och övertygad om att rättsstaten vill göra honom till ett exempel.

Marca skriver också att Cristiano Ronaldo alltid haft Manchester United som förstaval vid en flytt, och att det nu kan bli verklighet.

Enligt tidningen är det bara just United och Paris Saint-Germain som är realistiska destinationer i Europa eftersom de kan betala en skyhög övergångssumma och lön.

Utanför Europa sägs det finnas flera kinesiska klubbar som är redo att öppna upp plånboken rejält.

Det har tidigare rapporterats att bud på 180 miljoner euro är på ingång. Marca skriver slutligen att Real inte kommer tvinga kvar Ronaldo mot sin vilja.

UPPDATERING 19.42: Marca skriver att Ronaldo har meddelat sina portugisiska lagkamrater att han flyttar.

– Jag lämnar Real Madrid. Jag har fattat mitt beslut. Det är slutdiskuterat, ska han ha sagt.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus