Fotbolltransfers.com - IFK Norrköping kan värva dyrare: "Det är dags att spänna bågen"
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping kan värva dyrare: "Det är dags att spänna bågen"

Publicerad: 2017-05-17 20:08 Allsvenskan

IFK Norrköping ämnar att behålla sin status som allsvensk toppklubb. Då öppnar ordföranden för större värvningar.

IFK Norrköping har numera en stabil ekonomi. Nu berättar Peter Hunt för Folkbladet att man kan agera aggressivare på transfermarknaden.

– Det är nödvändigt att vi sätter strategin och ser över hur vi fortsatt kan ta oss uppåt. Vi kommer inte äventyra något men nu när de tunga åren är förbi så ger det oss en del öppningar. Det är dags att spänna bågen, menar IFK-ordföranden till tidningen.

IFK har på senare år producerat duktiga spelare som Alexander Fransson och Christoffer Nyman - som sålts för stora pengar. Något som legat till grund för nya bättre förutsättningar.

– Vi har nött på ganska metodiskt i fem-sex år men kommer att ta en värvningsdebatt. Jag vill inte förekomma diskussionen med styrelsen, det är fantastiskt kul att få fram egna spelare och det höjer värdet, men man måste vara realistisk – ska vi ligga i topp måste vi värva spetskvaliteter, säger Hunt till Folkbladet.

– Vi måste betala högre löner. Bra spelare kostar, det är så det fungerar och är en förutsättning om vi ska göra ett allvarligt försök att ta oss vidare i Europa, fortsätter han.

Norrköping ligger just nu tvåa i Allsvenskan bakom Malmö FF.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus