Fotbolltransfers.com - Michelsen om Koffie: "Hade aldrig sett honom innan"
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Michelsen om Koffie: "Hade aldrig sett honom innan"

Publicerad: 2017-05-15 09:47 Allsvenskan

Gershon Koffie har hunnit anlända och lämna Hammarby i år. Nu berättar tränaren Jakob Michelsen om värvningen.

Hammarby IF värvade mittfältaren Gershon Koffie, 25, inför säsongen. Men han är redan utlånad till gamla klubben New England Revolution.

I podcasten Lundh på Fotbollskanalen berättar tränaren Jakob Michelsen att det inte var hans värvning.

– Koffie var i truppen, och han har inte haft en roll som vi eller han har varit nöjd med. Det är därför han har försvunnit igen och åkt tillbaka till USA, där har varit en stor succé. Jag hade aldrig sett Koffie innan han kom hit till Årsta, säger dansken.

Det var alltså Mats Jingblands, tidigare sportchef, värvning.

– Ja, absolut. Det var scouting-avdelningen och den sportsliga ledningens värvning, säger tränaren i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Jakob Michelsen insåg tidigt att Gershon Koffie inte skulle ta plats i hans lag.

– Vi såg ganska tidigt att Gershon hade problem. Men när du får in en ny spelare är det också viktigt att ge honom tid. Vi hoppas att Gershon ska utvecklas, och han utvecklades också, han är en fantastisk kille och en väldigt seriös spelare, men han passade inte in i det sättet vi vill spela på. Beskrivningen av honom var att han var en box-till-box-spelare, och det är han definitivt inte. Men han är en defensiv mittfältare som har bra ledaregenskaper. Han passar väldigt bra in i sättet man spelar fotboll på i USA. Jag tror att det är en win-win-situation att han är tillbaka i USA nu, säger tränaren i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Koffie har kontrakt med Hammarby över säsongen 2019.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus