Fotbolltransfers.com - Uppgifter: Stort missnöje mot Mats Gren i IFK Göteborgs trupp
Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Stort missnöje mot Mats Gren i IFK Göteborgs trupp

Publicerad: 2017-05-10 17:23 Allsvenskan

Stora delar av IFK Göteborgs spelartrupp är missnöjda med sportchefen Mats Gren, skriver GT.

Hela nio spelare sitter på utgående kontrakt med IFK Göteborg. Dessutom löper två låneavtal (Mix Diskerud och Henrik Björdal) ut i sommar.

Gustav Engvall, numera utlånad från Bristol City till Djurgårdens IF, har i podcasten BBpodd på GT pekat på problemet.

– Allvarligt talat – varför tror ni inte att spelarna förlänger sina kontrakt? Blåvitt har många med utgående kontrakt och många bra spelare som jag tror att klubben hade velat förlänga med. Jag tror att det beror på att Mats Gren är där, det är honom det beror på, säger han.

GT uppger samtidigt att det finns ett utrbett missnöje mot sportchefen Mats Gren i stora delar av spelartruppen.

– Det känns som att vår sportchef har tappat kontrollen, säger en av lagets nuvarande spelare anonymt till GT.

En annan anonym IFK-spelare menar att sprickan mellan spelarna och sportchefen är stor.

– Det finns varken någon vision eller plan för hur IFK ska styras. Det finns ett utbrett missnöje med Mats Gren i spelartruppen och stora delar saknar dessutom förtroende för honom, säger spelaren till GT.

Tidningen skriver att missnöjet beror på hur Mats Gren hanterat alla de utgående kontrakten, att stora belopp betalats ut till agenter, kortsiktiga lösningar med lån och att det saknas en röd tråd.

– Rykten och spekulationer får stå för er, säger Mats Gren till GT.

Sportchefen berättar att han känner att han har spelarnas förtroende. IFK:s ordförande Frank Andersson berättar också för GT att han inte känner till något missnöje mot Mats Gren. Han kommenterar även varför så många spelare har utgående kontrakt.

– Det har med vår ekonomiska situation att göra i föreningen. Förra året räddades vår ekonomi av ett antal transfers, bland annat Gustav Engvalls. Spelarna ställer också krav på klubben. Ska vi fortsätta vara en bra klubb eller dra i handbromsen? Det finns två sidor, säger Andersson till GT.

Frank Andersson understryker att styrelsen har förtroende för Mats Gren.

Mattias Bjärsmyr, Tobias Hysén, Patrik Karlsson Lagemyr, Thomas Rogne, Mads Albaek, Sören Rieks, Martin Smedberg-Dalence, Mikael Boman och Erik Dahlin är spelarna med utgående avtal.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus