Fotbolltransfers.com - Björkström: "Tror inte att Melkemichel är rätt tränare för Djurgården"
Foto: Bildbyrån

Björkström: "Tror inte att Melkemichel är rätt tränare för Djurgården"

Publicerad: 2017-04-16 15:04 Allsvenskan

Djurgårdens utlånade ytterback Tim Björkström tror inte att Özcan Melkemichel är rätt man att leda laget.

Precis innan transferfönstret stängde lånade Djurgårdens IF ut Tim Björkström till Östersunds FK.

Efter säsongen löper ytterbackens kontrakt ut och det är inte troligt att han återvänder till DIF. Något han själv tidigare uttryckt.

Björkström berättar nu för fotbolldirekt.se att han tycker det var synd att DIF inte lyckades behålla Mark Dempsey.

– Jag tror det var väldigt dåligt. En fantastisk tränare och en fantastisk människa som fick ut det där lilla extra ur varje spelare. Han hjälpte till med smådetaljerna och man fick känslan av att alla var viktiga, även om man inte spelade. Jag tror Mark Dempsey hade kunnat ta Djurgården till den absoluta toppen, säger han till sajten.

ÖFK:s nyförvärv tror inte att Özcan Melkemichel kommer lyckas föra DIF till toppen.

– Svar nej. Jag tycker om honom som person väldigt mycket, han är väldigt varm och entusiastisk. En känslomänniska. Men för tillfället tror jag inte det är rätt tränare för Djurgården, om jag ska vara helt ärlig. Jag tror de hade behövt ha kvar Mark i alla fall en säsong till, för att bygga vidare på det man hade under hösten, säger Björkström till fotbolldirekt.se.

Björkström utvecklar sitt resonemang om Melkemichel.

– Han är en känslotränare som gjort det väldigt bra i mindre klubbar. Men jag tror klivet är lite för stort just nu. Framför allt med tanke på hur läget ser ut med de värvningar som gjorts. Pressen är stor och man har lagt ner många miljoner på spelarna som kommit in. Jag tror man behöver ha någon som kan få ihop gänget och få alla att dra åt samma håll. Då behöver man ha tydliga riktlinjer vart man vill och vad man vill uppnå. En klar spelidé där man kan förklara för varje spelare vad deras uppgift i spelsystemet är. Då behöver man ha någon mer strukturerad som verkligen har sina principer, säger han till fotbolldirekt.se.

26-åringen startade 22 allsvenska matcher för Djurgården förra säsongen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus