Fotbolltransfers.com - Silvio Berlusconi: "Jag lämnar Milan med smärta och känslor"
Foto: Bildbyrån

Silvio Berlusconi: "Jag lämnar Milan med smärta och känslor"

Publicerad: 2017-04-13 17:40 Italien

Milan är sålt för 7,1 miljarder kronor. Det innebär att Silvio Berlusconi lämnar efter 31 år som ägare och president.

Silvio Berlusconi köpte upp Milan 1986. Sedan dess har han fört klubben till stora framgångar.

Men senaste åren har Milan tappat sin glans och resultaten har uteblivit i takt med att man haft ekonomiska bekymmer.

I dag blev det helt klart att Berlusconi via sitt bolag Fineinvest sålt Milan till Rossoneri Sport Investment Lux är ny ägare, en grupp investerare med David Han Li i spetsen.

Nu har Berlusconi publicerat ett avskedsbrev på sin officiella Facebooksida.

"I dag, efter mer än 30 år, lämnar jag positionen som president för AC Milan. Jag gör det med smärta och känslor, men med vetskapen att i modern fotboll, för att konkurrera på högsta europeiska och internationella nivå, krävs det investeringar och resurser som en enskild familj inte längre kan göra. Jag kommer aldrig glömma känslorna som Milan lyckats ge oss alla. Jag kommer aldrig glömma allt folk som ska tackas för att jag kunnat leda den här klubben, som vunnit så mycket", skriver han och fortsätter:

"Först och främst, självklart, alla fantastiska tränare och stora mästare som gjort detta möjligt, som för evigt kommer finnas i fotbollens historieböcker. Att nämna dem en för en skulle vara omöjligt, så en stor kollektiv kram till alla. Samma kram går till alla de som, i roller som direktörer, administration och media har gjort Milan till inte bara ett lag, utan en modellklubb i världsfotbollen. Bland dessa personer är Adriano Galliani den förste att nämna, som varit den outtröttlige byggaren och motorn av vårt Milan. Men över allt annat tackar jag fansen från djupet av mitt hjärta.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus