Foto: Bildbyrån

August Westerholm imponerade på Feyenoord: "De gillade hans kvalitéer"

Publicerad: 2017-04-08 11:53 Fotbolltransfers.com

Young Gun-vinnaren August Westerholm, 15, är tillbaka efter sitt provspel med den holländska storklubben Feyenoord. "Jag fick beröm av tränarna", säger BP-talangen till Fotbolltransfers.com.

40 lovande spelare från hela landet blev uttagna till första upplagan av Young Gun den 4 mars i Stockholm. En turnering arrangerad av Fotbolltransfers.com tillsammans med appen Just Football.

Talangerna delades in i lag om fyra spelare och spelade tio matcher mot varandra. 14 av dem blev sedan uttagna till finalen – som spelades på sjumannaplan.

August Westerholm, 15, från IF Brommapojkarna var den som visade störst register och vann ett provspel med Feyenoord.

Den lovande anfallaren är nu tillbaka i Sverige efter ett par dagar hos den holländska storklubben.

– Det var så klart väldigt roligt men det var en utmaning att spela med folk man aldrig träffat tidigare. Det vår svårt att hitta kemi. Det var svårt men väldigt kul. Spelarna i laget var duktiga, väldigt tekniska individuellt. Annars tycket tyckte jag att det var rätt likt hemma när det gällde själva spelet, det var inga jättestora skillnader, säger Westerholm till Fotbolltransfers.com.

– Jag tränade med dem i min ålder. Det var även två andra som provspelade där samtidigt som mig, som kom från Japan, men de som tillhörde laget var bara holländare, fortsätter 15-åringen.

Hur såg dagarna ut?

– Vi tränade alltid på morgonen, vid klockan nio, förutom onsdag. En av dagarna körde vi även fys, så det blev ett dubbelpass. Det var inte så mycket teknikövningar, sådant tränade det yngre laget mer på. Här var det mer matchsituationer. Efter träningarna gick vi runt på stan, jag och Fredik (Söderström), eller satt på rummen.

August Westerholm lyckades stöta på en av Feyenoords allra största profiler.

– Vi skulle se en A-lagsträning men den blev inställd. Men jag träffade på Dirk Kuyt vid stadion, säger han.

BP-produkten lyckades imponera på Feyenoord.

– Jag fick beröm av tränaren, han tyckte att jag var en bra spelare med bra teknik, säger Westerholm till Fotbolltransfers.com.

Men om det blir någon fortsättning mellan August Westerholm och Feyenoord får tiden utvisa.

– Det vet jag inte just nu men det hoppas jag på, avslutar 15-åringen.

”Feyenoord gillade hans teknik, spelintelligens och passningsspel”
Med på resan var också den förre landslagsspelaren Fredrik Söderström, numera scout på agenturen Wagnsson Sports & Entertainment. Söderström var en av jurymedlemmarna i Young Gun.

– Det gick bra för August och Feyenoord noterade att han är en fantastisk spelare som besitter väldigt fina kvalitéer. De märkte att han ligger efter rent fysiskt och av den anledningen är det inte någon som de tar in omedelbart men de gillade hans teknik, spelintelligens och passningsspel, säger Söderström.

Men Feyenoord kommer ändå att hålla koll på honom.

– Jag kommer att hålla Feyenoord uppdaterad om hans fortsatta utveckling. Tekniskt och spelintelligensmässigt håller han väldigt bra nivå bland dem han spelade mot i Feyenoord, helt klart. Fysiken sätter lite stopp men där kommer han så småningom ikapp och förbi många. Det enda som gäller för honom är tålamod och att fortsätta jobba hårt. Övertygad om att han kommer att bli en duktig spelare när han kommit ikapp. Han kommer ta väldigt stora kliv.

Att söka in till Young Gun 2017 blev ett lyckodrag för August Westerholm, som fick en oförglömlig resa.

– Vi blev oerhört bra bemötta av Feyenoord. Sista dagen fick August en matchtröja och han fick även ett foto med Dirk Kuyt, det är en legendar. Det var glada miner och ett minne för livet för August, avslutar Söderström.

Se även Young Gun-videon nedan!

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com