Fotbolltransfers.com - August Westerholm ska provspela med Feyenoord: "Jag är redo"

August Westerholm ska provspela med Feyenoord: "Jag är redo"

Publicerad: 2017-03-25 20:58 Fotbolltransfers.com

August Westerholm vann Young Gun 2017 och reser i helgen till Holland för att visa upp sig för Feyenoord. "Det är lite nervöst men det ska bli kul", säger 15-åringen.

40 lovande spelare från hela landet blev uttagna till första upplagan av Young Gun den 4 mars i Stockholm. En turnering arrangerad av Fotbolltransfers.com tillsammans med appen Just Football.

Talangerna delades in i lag om fyra spelare och spelade tio matcher mot varandra. 14 av dem blev sedan uttagna till finalen – som spelades på sjumannaplan.

Juryn bestående av de tidigare proffsen Fredrik Söderström och Abgar Barsom var rörande överens direkt efter slutsignalen: August Westerholm, 15, från IF Brommapojkarna visade störst register.

Nu är det dags för talangen att nyttja priset: ett provspel med holländska storklubben Feyenoord.

August Westerholm reser till Rotterdam på söndag och blir kvar till torsdag. Han kommer köra tre-fyra pass med jämnåriga spelare.

– Det känns bra så klart att åka till Holland, lite nervöst men det ska bli kul, säger BP-talangen till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Man var lite chockad när det hände, när jag vann Young Gun, men nu har det smält in och man är redo för att åka. Jag har tränat hårdare på träningarna. Det är ett bra lag man kommer att spela med där. 

August Westerholm har passat på att studera Feyenoord i väntan på äventyret. 

– Jag har kollat på Youtube på hur Feyenoords 15-16-åringar spelar. En del småklipp på när de anfaller och highlights från matcher och så vidare. Jag har kollat på bland annat tempot, det är ett högt tempo där nere, säger han.

Den förre landslagsspelaren Fredrik Söderström, numera scout på Wagnsson Sports & Entertainment, var som bekant jurymedlem i Young Gun och är också med på resan.

– Feyenoord är riktigt vassa på ungdomar och det kommer bli en härlig utmaning för August. Det är en fin spelare och jag är inte ett dugg orolig för hur det ska gå för honom där nere. Han har fina kvalitéer och jag vet att dem är kompetenta och kommer att uppskatta hans kvalitéer, säger Söderström.

– Man ska även komma ihåg de andra spelarna som var med i Young Gun. Bara för att man inte fick åka till Holland betyder det inte att man inte kommer att bli en bra fotbollsspelare. Jag såg många duktiga spelare där. En hel del av dem kommer att gå långt i karriären. Det är bara att fortsätta kriga så kommer det hända jättepositiva saker för dem också, avslutar han.

Se även Young Gun-videon nedan!

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda