Fotbolltransfers.com - Officiellt: Jonas Olsson klar för Djurgården
Foto: Dylan Martinez/Bildbyrån

Officiellt: Jonas Olsson klar för Djurgården

Publicerad: 2017-03-23 11:44 Allsvenskan

Djurgårdens IF har gjort klart med Jonas Olsson. Mittbacken värvas från West Bromwich.

Djurgårdens IF bekräftar att Jonas Olsson, 34, värvas från Premier League-klubben West Bromwich.

– Det är väldigt roligt att vara här i Djurgården och att få vara hemma i Sverige igen efter tretton år utomlands, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Dels har jag pratat mycket med Kim och Isak som jag känner bra sedan landslagstiden och jag känner att jag kommer hem till en allsvenska som har utvecklats jättemycket. Samtidigt har jag haft det tyngre med speltid i West Brom. Det har ju varit ett riktigt bra år för laget men konkurrensen har varit riktigt tuff, speciellt med Johnny Evans som jag tycker är en av ligans bästa mittbackar. Men fysiskt sett känner jag att jag är i kanske den bästa formen jag varit i så då har beslutet växt fram. Jag vill spela matcher och chansen att få spela i en stor klubb i Allsvenskan har lockat. Jag har ju tidigare varit i Landskrona, Nijmegen och West Bromwich som alla har varit mittenlag, så det är kul att komma till en förening med höga ambitioner. För egen del kommer jag själv hit med stora ambitioner så det passar ju bra.

Kontraktet med den allsvenska klubben sträcker sig över två år.

– Vi är oerhört glada att ha Jonas på plats hos oss. Han blir en viktig kugge för oss i defensiven inför den allsvenska starten. Ser man på hans meriter får vi in en riktig fältherre i försvaret med en stor vinnarskalle. Det här är något vi har sökt aktivt efter så det ska bli väldigt intressant att se honom leda backlinjen i den blårandiga tröjan framöver, säger sportchefen Bosse Andersson.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus