Fotbolltransfers.com - Joey Barton kallar franska spelare för oprofessionella
Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Joey Barton kallar franska spelare för oprofessionella

Publicerad: 2017-03-19 17:14 Övriga Europa

Engelsmannen säger att han blev chockad över vad han såg när han tillhörde Marseille.

Joey Barton är känd för sina uttalanden utanför plan och röda kort på densamme. Men han spelar för fullt i Premier League-laget Burnley.

2012-2013 var engelsmannen utlånad från Queens Park Rangers till franska Marseille och nu pratar han med Journal du Dimanche om tiden i Frankrike.

– För de franska spelarna var inte hård träning samma som talang, om du har talang behövde du inte träna hårt och om du tränade hårt var det för att du saknar talang, vissa tror till och med att de blir mer talangfulla om de tränar mindre,säger han.

När Barton såg vissa av spelarna i den franska klubben gå till gymmet trodde han att han nått fram med sitt budskap om att träna mer. 

– Men det visade sig att de vill gå dit för att se bra ut inför sin resa till Ibiza i juni, säger han.

Mittfältaren gjorde 30 matcher för Marseille under sin sejour i klubben men säger att han ändå var en viktigt del i truppen.

– Visst jag gjorde inte så många mål, men jag var en av de viktigaste i omklädningsrummet. Det var många bra spelare där men de franska spelarna har en förmåga att orsaka problem, det känns som en kulturell sak, när allt är frid och fröjd kastar någon in en handgranat för att se vad som händer, säger Barton.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Linus Johansson Mellgren
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus