Fotbolltransfers.com - Juryn: "Därför vann August Westerholm Young Gun"
Foto:

Juryn: "Därför vann August Westerholm Young Gun"

Publicerad: 2017-03-06 17:15 Fotbolltransfers.com

BP-talangen August Westerholm, 15, vann första upplagan av Young Gun. Fredrik Söderström och Abgar Barsom berättar om sitt val.

I lördags hade 40 lovande fotbollstalanger från hela landet samlats på Hjorthagens IP i Stockholm för att göra upp i Young Gun 2017. På bordet fanns en möjlighet att få åka och provspela med holländska Feyenoord.

Över 400 anmälningar hade inkommit till turneringen som anordnas av Fotbolltransfers.com och Just Football. Till slut valdes alltså 40 ungdomar ut för att under en kväll visa upp sina förmågor för den krävande och erfarna juryn. 

Talangerna delades in i lag om fyra spelare och spelade tio matcher mot varandra. 14 av dem blev sedan uttagna till finalen – som spelades på sjumannaplan.

Efter finalmatchen stod det klart att segraren av Young Gun 2017 var IF Brommapojkarnas snabbfotade anfallare August Westerholm, 15.

Fredrik Söderström var ena jurymedlemmen, som själv varit utlandsproffs i bland annat Portugal och Spanien, och spelat allsvenskt för Hammarby samt gjort fem landskamper. Numera jobbar han som scout och agent på Wagnsson Sports & Entertainment.

Fotbolltransfers.com fick ett snack med Söderström efter att vinnaren korats. 

– Det har varit ett bra upplägg, de har fått in bra spelare som även kommer från mindre klubbar. Annars är det vanligt i den här åldern att många redan är bland de större klubbarna. Det har varit bra scouting i år, säger han.

Hur såg dagen ut för dig? 

– Jag har gått runt här mellan de olika planerna och valt ut spelare först till finalen, och sen även en vinnare. Man är ju lite arbetsskadad och har levt med fotboll hela sitt liv, på så vis är det ganska lätt att kunna se vilka som har det där lilla extra och vilka som har rätt verktyg i verktygslådan för att kunna bli fotbollsspelare. Även om vi bara kunde skicka en spelare till Holland kommer den största delen av de som var här bli bra fotbollsspelare.

Vad var det som gjorde att August slutligen stod som segrare?

– Hans kvickhet och spelintelligensen framförallt. Men även hans hårda jobb på planen och hans attityd var det som stack ut för mig. Sen är det såklart vissa saker han kan förbättra.

Den andre i juryn var tidigare Djurgårdsspelaren Abgar Barsom som vunnit SM-guld och varit utlandsproffs i bland annat i Holland.

– Det här är ett jättebra koncept, flera spelare som kommer från klubbar man aldrig hört talas om och som alla har olika roller i sina klubbar där vissa är mer etablerade än andra. Det har varit svårt till och från, det är 40 spelare som inte spelat tillsammans och det är många som för första gången kanske är hemifrån men det är viktigt att komma ut ur sin vanliga bubbla. Vi har ju vår egen erfarenhet från fotbollen vilket gör att det går att se talang även fast miljön är ny för spelarna, säger han till Fotbolltransfers.com.

Även Abgar Barsom tyckte att August Westerholm var det självklara valet till slut.

– August hade något som stack ut lite extra, hans bollhandling, att han är tvåfotad är ett stort plus. Han har ett bra driv och väldigt bra teknik. Sen till framtiden måste han fortsätta jobba och se till att han använder sin kreativitet på rätt sätt, avslutar Barsom.

SE ÄVEN: Segerintervjun med August Westerholm.

Linus Johansson Mellgren
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus