Fotbolltransfers.com - August Westerholm vann Young Gun 2017

August Westerholm vann Young Gun 2017

Publicerad: 2017-03-05 21:19 Fotbolltransfers.com

Young Gun har korat sin första segrare. August Westerholm från BP imponerade mest och har vunnit ett provspel med holländska Feyenoord. "Jag har inte riktigt smält det hela", säger 15-åringen.

40 lovande spelare från hela landet blev uttagna till första upplagan av Young Gun. En turnering arrangerad av Fotbolltransfers.com tillsammans med appen Just Football.

Talangerna delades in i lag om fyra spelare och spelade tio matcher mot varandra. 14 av dem blev sedan uttagna till finalen – som spelade på sjumannaplan.

Juryn bestående av de tidigare proffsen Fredrik Söderström och Abgar Barsom var rörande överens direkt efter slutsignalen: August Westerholm, 15, från IF Brommapojkarna visade störst register.

Fotbolltransfers.com gratulerar August.

– Tack så mycket! Det känns bra att ha vunnit, jag har inte riktigt smält det hela, men jag är lite trött i kroppen just nu efter alla matcher.

Den kreative anfallaren ser nu framemot resan till Rotterdam och provspelet med Feyenoord.

– Det ska bli spännande. Att få testa sig själv med andra spelare. Jag vet att John Guidetti har varit i Feyenoord annars vet jag inte så mycket om den klubben, är inte så påläst än.

Vad har varit svårast med turneringen?

– Att spela med och mot folk som man inte träffat eller spelat med förut, det var lite svårt att hitta kemin först. Men det blev bättre ju längre kvällen led.

Varför tror du att juryn valde dig?

– Jag vet inte riktigt. Men det var kanske att jag vågade lite mer än de andra. Det är ett framsteg att vinna och ett stort steg på vägen.

Se hela intervjun med August här nedan.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus