Fotbolltransfers.com - Officiellt: Örebro SK värvar Damien Plessis
Foto:

Officiellt: Örebro SK värvar Damien Plessis

Publicerad: 2017-03-03 13:48 Allsvenskan

Liverpools tidigare mittback Damien Plessis, 29, har skrivit på för allsvenska Örebro SK.

Örebro SK meddelar på sin officiella hemsida att Damien Plessis värvas från portugisiska Martimo.

– Damien Plessis är en meriterad spelare med stor internationell erfarenhet. Han passar utmärkt in i den profil som vi letat efter till vårt mittförsvar. Han är spelskicklig, lång, vänsterfotad och har under karriären spelat en hel del som defensiv mittfältare, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till hemsidan.

Den franske mittbacken, som har ett förflutet i bland annat Liverpool, har skrivit på för två år.

– Vi har haft kontakt med Damien under en dryg månads tid och det känns förstås extra kul när en så meriterad spelare väljer att komma till oss. Hans rutin från stora klubbar som Liverpool och Panathinaikos och den speltid han haft i såväl Premier League som Champions League är kanon att få in i vår trupp, säger Alexander Axén till hemsidan.

– Han har känsliga fötter, är bra i luftrummet och kommer tillföra nya dimensioner till vårt försvarsspel. Tillsammans med Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike och Arvid Brorsson har vi nu ett mycket spännande mittförsvar och det kommer bli tuff konkurrens om platserna. Det blir svårt att ta ut laget framöver, precis som det ska vara, fortsätter tränaren.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda