Fotbolltransfers.com - Felix Bågedal uttagen till Young Gun: "Många bra spelare är med"
Foto: Privat

Felix Bågedal uttagen till Young Gun: "Många bra spelare är med"

Publicerad: 2017-02-26 20:27 Fotbolltransfers.com

IFK Lidingös anfallare Felix Bågedal, 14, har tidigare synats av Milan. Nu är han uttagen till Young Gun och kämpar om ett provspel med Feyenoord.

Young Gun är en ungdomsturnering som arrangeras av Fotbolltransfers.com tillsammans med fotbollsappen Just Football. 48 talangfulla spelare i åldrarna 13-16 möts i Stockholm den 4:e mars och i prispotten finns inte mindre än en veckas provspel med den holländska storklubben Feyenoord. Vill du anmäla dig till turneringen? Läs mer här.

Den 183 centimeter långe anfallaren Felix Bågedal från Stockholmsklubben IFK Lidingö är den senaste spelaren att bli uttagen till Young Gun. 

– Det känns så klart kul, jag hoppas kunna göra en bra turnering där. Jag sökte mest för att det skulle vara en rolig grej, att jag kom med var ett plus, säger han till Fotbolltransfers.com.

14-åringen har stora förväntningar på turneringen och har givetvis siktet inställt på provspelet med Feyenoord.

– Det kommer vara många bra spelare där, jag känner igen flera spelar från andra klubbar som kommit med. Jag hoppas att det är hög klass och bra tempo, säger Bågedal och utvecklar:

– Provspelet finns så klart i bakhuvudet, ett provspel med Feyenoord är toppen. Man får göra sitt bästa och hoppas att det går bra. Man får göra det man är bra på, våga göra saker och inte vara blyg, att man tar plats, berättar Felix.

Vad vet du om Feyenoord, eller holländsk fotboll?

– Holland ska vara ett land med många bra akademier och jag antar att Feyenoord är en stor klubb där med bra ungdomsverksamhet.

Felix Bågedal har höga ambitioner med sin fotboll.

– Min dröm är att kunna försörja mig på fotbollen, men man tar steg för steg. Hoppas först få förtroende här i Lidingö och sen jobba sig vidare därifrån, säger han och berättar om sina favoritklubbar:

– Liverpool är min favoritklubb i Europa. Här i Sverige är det i Djurgården.

Vad är du för spelartyp? 

– Jag är ganska teknisk, har bra spelförståelse, ganska snabb men också ganska fysisk.

2013 var Felix Bågedal med i Milan Camp 2013 och fick sedan en inbjudan att åka ner till Milano för att visa upp sig. 

– Det var 400 spelare som var med i AC Milan Camp i Stockholm. Jag spelade bra och sista dagen ropade dem upp två spelare som skulle få åka till Milano och spela en turnering där. Jag och en annan kille blev uttagna. Det var väldigt stort. Turneringen spelades på Milans träningsanläggning och vi fick kolla på en match på San Siro och träffa spelarna efteråt, avslutar 14-åringen.

---

Vill du bli en av spelarna som får chansen att delta i Young Gun? I dagsläget är redan 47 av de 48 platserna fyllda. Klicka här för att läsa mer om turneringen.

Här kan du anmäla dig till turneringen: http://bit.ly/2iyTAXp

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus