Fotbolltransfers.com - David Dhaliwal uttagen till Young Gun: "Det här är något extra"
Foto: Privat

David Dhaliwal uttagen till Young Gun: "Det här är något extra"

Publicerad: 2017-02-20 17:46 Fotbolltransfers.com

David Dhaliwal, mittbacken som älskar att ta löpdueller med anfallare, är nu uttagen till Young Gun. "Det är en fantastisk chans", säger han.

Young Gun är en ungdomsturnering som arrangeras av Fotbolltransfers.com tillsammans med fotbollsappen Just Football. 48 talangfulla spelare i åldrarna 13-16 möts i Stockholm den 4:e mars och i prispotten finns inte mindre än en veckas provspel med den holländska storklubben Feyenoord. Vill du anmäla dig till turneringen? Läs mer här.

David Dhaliwal, som i dag fyller 15 år, är en av 48 talanger som kommer visa upp sina färdigheter i Young Gun.

Mittbacken tillhör P15-laget i Örebroklubben Karslunds IF. Han är lyrisk över att ha blivit uttagen till turneringen.

 – Det känns fantastiskt, det var så klart en chock i början när jag fick samtalet. Det blir genast en boost och man får redan framför sig vad man behöver göra för att det ska gå så bra som möjligt. Det är en stor möjlighet att få komma dit och man är tacksam för att man blivit uttagen, säger Dhaliwal till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag skulle ljuga om jag sa att man inte tänker på chansen att få besöka Feyenoord men framförallt är det upplevelsen på Hjorthagen man ser fram emot. Det är en fantastisk chans, med tanke på allt fotbollsfolk som kommer att finns där. Oavsett om man vinner eller inte kommer det vara många där som kommer ha ögonen på en. Det här är något extra och då får man verkligen ta chansen. 

15-åringen har stora förhoppningar inför resan till Stockholm.

 – Det ska även bli kul att få möta allt folk. Att få träffa nya spelare, nya tränare, folket som jobbar på Fotbolltransfers.com och turneringen. Att få visa upp sig som fotbollsspelare men även som människa. Förväntningarna är höga, men har jag även höga förväntningar på mig själv. Det ska bli fantastiskt, riktigt kul, säger Dhaliwal.

Vad är du för spelartyp?

– Jag spelar som mittback och är väldig snabb, jag är fysisk stark och älskar att ta löpdueller med anfallare. Jag är bra på att leda och pratar med laget för att visa var vi ska vara för att vinna matchen.

David Dhaliwal har bra koll på holländsk fotboll och Feyenoord.

– Jag har följt holländsk fotboll en del, för cirka två-tre år sen kollade jag mycket på holländsk fotboll. När jag tänker på holländsk fotboll tänker jag på Feyenoord och Ajax eftersom det är två verkliga storklubbar. Båda är fantastiska talangfabriker som verkligen vågar satsa på sina ungdomsspelare, säger han.

Att försöka vinna provspelet hos Feyenoord är bara ett delmål för 15-åringen - som har stora ambitioner med sin fotboll.

– Målet är att få spela elitfotboll, antingen allsvensk fotboll eller europeisk fotboll, säger Dhaliwal.

I Manchester United finns Zlatan Ibrahimovic. Därav är det också favoritklubben.

– Jag har varit ett Zlatan-fan sen jag varit liten och har i princip hållit på alla han spelat för. Jag är även stort fan av Atletico Madrid. Det får väl bli att hålla på dem när Zlatan slutar, avslutar David Dhaliwal.

---

Vill du bli en av spelarna som får chansen att delta i Young Gun? I dagsläget är redan 35 av de 48 platserna fyllda. Klicka här för att läsa mer om turneringen.

Här kan du anmäla dig till turneringen: http://bit.ly/2iyTAXp

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus