Fotbolltransfers.com - Officiellt: Michael Olunga till Guizhou Hengfeng Zhicheng
Foto: Stefan Persson/Bildbyrån

Officiellt: Michael Olunga till Guizhou Hengfeng Zhicheng

Publicerad: 2017-01-25 15:24 Allsvenskan

Djurgården har sålt anfallsstjärnan Michael Olunga till kinesiska Guizhou Hengfeng Zhicheng.

Djurgårdens IF bekräftar på sin officiella hemsida att Michael Olunga, 22, lämnar för Guizhou Hengfeng Zhicheng.

– Vi har inte planerat för att sälja Michael Olunga. Däremot har vi värderat honom högt. Sedan är fotbollen sådan att vi har ett ansvar för att driva en förening och vi måste göra det som är absolut bäst för Djurgården. Vi har fört diskussioner med Guizhou och enats om en övergång. Bitarna är på plats, kontraktet påskrivet och Michael ansluter till Guizhou för läkarundersökning och deras träningsläger i Sydkorea nästa vecka, säger Bosse Andersson till dif.se.

– Det här är en saga där Michael Olunga kommer hit till oss och efter hans tid här slutar det i en fantastisk affär. Hans plan från början var att komma och göra succé i Djurgården och sedan gå vidare, det var också därför han valde bort andra alternativ innan han kom hit. Jag tackar för förtroendet och den utvecklingen som han har haft hos oss är enorm. Så det känns hårt i hjärtat men Djurgården ska vara stolta över Michael och vi önskar honom all lycka till i Kina, fortsätter sportchefen.

SportExpressen har tidigare rapporterat att Djurgården får 40 miljoner kronor för Olunga. Anfallaren tackar för sin tid i klubben.

– Jag vill tacka hela Djurgårdsfamiljen. Jag kom hit med ambitioner, drömmar och ett mål om att göra Djurgården till ett bättre lag än när jag kom hit. Jag har gjort allt jag kunnat för att uppnå det och jag vill tacka VD Henrik Berggren för att han gett mig möjligheten, sportchef Bosse Andersson för att han har trott på mig hela vägen och även tränarna jag har haft för att de har gett mig förtroende att representera laget, säger han till dif.se.

– Ett stort tack även till mina medspelare som har stöttat mig hela vägen och ställt upp i alla lägen. Spelare från alla möjliga håll i världen som har blivit mina vänner. Jag vill också tacka alla de som kanske inte syns så mycket i sitt arbete men som gör stor nytta för föreningen, det är många som ska ha tack där också, fortsätter Olunga.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus