Fotbolltransfers.com - Hannes Stiller: "Vi ska inte tro att vi är något vi inte är"
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Hannes Stiller: "Vi ska inte tro att vi är något vi inte är"

Publicerad: 2016-12-20 22:45 Division 1

Den spelande klubbdirektören Hannes Stiller resonerar kring sin egen situation och även Ljungskiles.

Ljungskile SK har åkt ur Superettan och spelar nästa säsong i Söderettan.

Spelande klubbdirektören Hannes Stiller, 38, medger att hans egen framtid ute på planen är oviss.

– Det är inte riktigt bestämt än vad som händer med mig. Som det ser ut nu blir jag kvar som klubbdirektör, men är inte säker på om jag fortsätter som spelare, säger han till Fotbolltransferscom.

Är det kroppen som säger ifrån?

– Absolut inte. Det är mycket annat som ska vägas in nu, det är en helhetssituation. Direktörsjobbet har tagit mer och mer tid. Frågan är om man kan klämma in spelande i det. Jag tar väl något beslut efter helgen. Men kroppen känns fantastiskt bra.

Den rutinerade anfallaren prövar sedan ett resonemang om hur LSK ska överleva degraderingen.

– Vi måste ju se över föreningen i stort, hitta en organisation som fungerar och håller på sikt. Det inkluderar alla olika delar - vi måste bli vassare på sporten och spelarrekrytering, sanera och se över ekonomin samt organisera i föreningen så att vi får ett maskineri som rullar, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Alla olika delar har var lite eftersatta under en period. Till slut kommer verkligheten ikapp och då får man inte med sig resultaten på planen heller. Vi måste hitta tillbaka.

Hur går det med truppbygget?

– Det gäller att hitta en mix och jobba mer aktivt med rekryteringsarbetet. Tidigare har mycket av jobbet legat på en person, tränaren, både när Tor-Arne Fredheim var tränare och när Jonas Olsson var det. Nu försöker vi involvera flera duktiga personer för att hitta en stomme, säger Stiller och fortsätter:

– Truppen ska bestå av gedigna Superettanspelare som håller hög kvalitet. Sedan ska vi komplettera med lite yngre, talangfulla spelare. Drömscenariot är att de kommer från vårt när- och upptagningsområde, men i slutändan går vi efter kvalitet, som alla andra. Vi har dock en ekonomi att tänka på. Kostnaderna får inte dra i väg.

Stiller menar att det knappast råder spelarbrist i svensk fotboll.

– Det finns ju mycket bra spelare. Det gäller bara att försöka hitta rätt spelare med rätt attityd och mentalitet, som vill utvecklas och bli bättre. Det är något grundläggande. Vi letar mycket efter rätt karaktärer.

Är ambitionen att gå upp direkt till Superettan?

– Nej, mer att bygga på sikt. Vi ska inte tro att vi är något vi inte är. När vi känner att vi har byggt en fungerande organisation, har en ekonomi i balans och har en trupp som kan gå upp och hålla sig kvar i Superettan - då ska vi göra det. Jag kan inte svära på att det blir i år eller nästa. Så enkelt är det inte att vinna division 1. Det viktiga är att man är redo när man går upp, säger Hannes Stiller till Fotbolltransfers.com.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus