Fotbolltransfers.com - Mörk kritiserar AIK och MFF: "Gjorde spelarna osäljbara"
Mohamed Bangura.
Foto: Bildbyrån

Mörk kritiserar AIK och MFF: "Gjorde spelarna osäljbara"

Publicerad: 2011-03-02 01:05 Allsvenskan

Mohamed Bangura hade Lokomotiv Moskva efter sig och Daniel Larsson Kaiserslautern. Nu kritiserar anfallarnas agent Patrick Mörk klubbarna - som tillsammans krävde 60 miljoner kronor.

Patrick Mörk kritiserar AIK och Malmö FF efter misslyckade försäljningar av Mohamed Bangura och Daniel Larsson - som hade Lokomotiv Moskva respektive Kaiserslautern efter sig i januari.

– De klubbar som varit med i bilden kring Bangura är bortskrämda. Jag kan lova att han blir kvar nu. Det är ingen hemlighet att jag tycker att priset som de satte är orimligt högt. Malmö och AIK begärde tillsammans nästan sju miljoner euro (drygt 60 miljoner kronor) för Daniel Larsson och Bangura. Då är de osäljbara, säger Mörk till Sportbladet.

Mörk menar att den tidigare tysta överenskommelsen mellan klubbar och spelare om att inte stoppa affärer om rimliga bud inkommer numera är bruten. Agenten pekar ut tre anledningar till varför det blivit så.

– Det första är kronans starka värde. Jag tror att både Bangura, Larsson och säkert fler hade blivit sålda om kursen varit vad den var för ett halvår sedan. Min känsla är, men det har jag inga belägg för, att de svenska klubbarna bara räknar kallt på vad de får i kronor, säger Mörk.

De andra faktoren är de mediala prislapparna som skapar inflation på priserna och för styrelser bakom ljuset när de ska ta ställning till bud. Den tredje är den vikande konjunkturen som automatiskt ger klubbar mindre pengar att handla för.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus