Foto: Bildbyrån

"Jäkligt kul att få komma ut på Söderstadion igen"

Publicerad: 2011-02-28 11:14 Superettan

Det var en tidsfråga innan han skulle återvända till Hammarby IF. Det medger Björn Runström, 26, efter att kontraktet igår skrevs på. Nu hoppas han skjuta upp laget i Allsvenskan.

Även om sportchefen Gustaf Grauers och agenten Patrick Mörk förnekade att Björn Runström redan hade valt spel i Hammarby IF och skulle presenteras i samband med en av klubbens hockeymatcher, så var det inte en blixt från klar himmel när nyheten presenterades.

– Jag har alltid varit medveten om att jag skulle komma hem, men sen vet man aldrig när det skulle bli. Det känns jäkligt kul att få komma ut på Söderstadion igen, och det är väl det som har dragit mest. Det lockar ju inte att spela i Superettan, utan det är att komma hem till Söderstadion. Att springa ut på ett fullsatt Söderstadion går inte att mäta med någonting annat jag upplevt, även om det nu är Superettan. Så det är det och kärleken till klubben och kärleken från klubben och supportrar som dragit, säger Runström på klubbens officiella hemsida.

– Jag vet hur Bajenfans funkar… Jag vet att förväntningarna är stora, fast det är inte så att jag blivit bättre än Messi de här åren jag varit borta. De får komma ihåg vem jag är - jag är en spelare som under min bästa säsong gjorde nio mål i Hammarby. Det fansen uppskattat är att jag alltid ger allt och aldrig viker ner mig. Det jag kan lova är att jag har kvar samma inställning och kämpaglöd. Sen får vi se om det bär frukt, fortsätter han.

Björn Runström är glad över att få återförenas med sin gamla anfallspartner Paulinho Guará. Och nu hoppas han att han kan bidra till att spela upp klubben i Allsvenskan.

– För egen del är det att kunna bidra till att vi ligger så högt upp som möjligt i tabellen och slåss om de platser som tar upp oss i Allsvenskan. Det är förhoppningen. Men det gäller att ta de från match till match, för alla matcher kommer att vara oerhört viktiga, även om vi spelar mot Ljungskile borta.

Läs hela intervjun med Björn Runström här.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com