Fotbolltransfers.com - Sonny Karlsson på väg att bryta med Al-Rustaq
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Privat bild.

Sonny Karlsson på väg att bryta med Al-Rustaq

Publicerad: 2016-11-17 23:15 Utlandsproffs

Den svenske anfallaren Sonny Karlsson, 28, ser ut att ha gjort sitt i omanska Al-Rustaq - som inte hållit vad de lovat.

I september skrev Sonny Karlsson på för Al-Rustaq. Hans kontrakt sträcker sig till maj nästa år. Men redan nu har svensken rest hem i väntan på att bryta kontraktet.

– Jag lämnade Oman av två orsaker. Först och främst var det dags att komma hem för vinteruppehållet och för det andra är vi i förhandlingar om mitt kontrakt, men vi har ännu inte brutit avtalet, säger Karlsson till Fotbolltransfers.com.

Det stora problemet är att den omanska klubben inte hållit vad man lovat. Det har bland annat varit strul med att leverera avtalade förmåner som bil och lägenhet. Men det har även varit krångel med löneutbetalningar. 

– Som med alla klubbar finns det bra och dåliga tider vad gäller ekonomi och andra viktiga aspekter. I dagsläget är klubben fokuserad på att kämpa för att hitta en bra tabellplacering och jag kunde åka och hjälpa dem med det. Under min korta tid där gjorde jag mål och assist, säger Karlsson och fortsätter:

– Men tyvärr har klubben lite svårt med en del affärsmässiga aspekter och vi är i diskussioner med dem för att hitta den bästa lösningen för båda parter. Var jag än spelar ger jag allt för min klubb. Jag försöker vara professionell, precis som klubbarna förväntar sig och jag förväntar mig det också från klubbarna. Jag är säker på att vi kommer hitta en positiv lösning.

Vad som händer när Sonny Karlsson brutit sig loss från sitt kontrakt är i dagsläget oklart. 28-åringen utesluter varken Sverige eller en fortsättning utomlands. 

– Det är aldrig smart att stänga några dörrar. Jag söker helt enkelt efter den bästa möjliga platsen för mig själv, säger anfallaren till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Vart jag än bestämmer mig för att gå kommer jag kämpa så gott jag kan för att ge resultat på planen och hjälpa lyfta min klubb. Just nu är fokus att lösa saker med Al-Rustaq och sedan kommer jag tänka på vad som kommer näst.

Sonny Karlsson har tidigare representerat klubbar som Landskrona BoIS, Ljungskile SK, Syrianska FC, bulgariska Etar och grekiska AEL Kalloni.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda