Fotbolltransfers.com - El Kabir äntligen holländare - men Udinese inte intresserade
Foto: Bildbyrån

El Kabir äntligen holländare - men Udinese inte intresserade

Publicerad: 2011-02-22 21:10 Allsvenskan

Moestafa El Kabir har äntligen blivit holländare. Nu är drömmen om Serie A åter aktuell. Till sommarens transferfönster kan det bli dags för en rejäl flyttkarusell. Men Udinese säger inte vara intresserat längre.

Nu är Moestafa El Kabir EU-medborgare. Mjällbys stjärnan åkte hem till Holland och Amsterdam för att öppna brevet med glädjebeskedet.

Hans agent Lamine Toure kan också glädja sig, medborgarskapsfrågan kan fram till nu varit ett hinder för hans klient.

– Det stämmer, Moestafa har varit hemma i Holland och fått beskedet att han är EU-medborgare, det är klart att vi är glada, säger Lamine Toure till fotbolltransfers.com.

Udinese är en av klubbarna som har visat intresse för El Kabir och sett honom spela i Allsvenskan. Serie A-klubben visade pokerfejs när de fick reda på anfallarens nya omständigheter.

– Jasså, men för tillfället är vi inte intresserade av Moestafa El Kabir, säger sportchefen Fabrizio Larini till fotbolltransfers.com.

Toure är lättad, han har flera Serie A-klubbar hängande efter sig som visar intresse för El Kabir. Men utan ett EU-pass så blir en transfer nästan omöjlig, efter att det italienska förbundet infört nya och hårda regler för icke EU spelare.

– Ja det är väldigt skönt för det kommer att bli en helt annan situation för honom på markanden, mycket enklare än innan. Ett EU-pass eller medborgarskap gör en spelare mycket mer attraktiv, säger Toure.

När problemet med Mjällbyanfallarens medborgarskap uppdagades spred sig oron för att det skulle ta väldigt lång tid att ordna. Men det holländska migrationsverket har varit snabba i sin handläöggning och redan efter ett par månader är El Kabir nu holländare.

– Om det har gått snabbt i handläggningen vet jag inte, men det viktigaste är att allt är klart och han har sitt pass, säger Toure.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Andreas Jemn
Kommentarer skapas med Disqus