Fotbolltransfers.com - Erland Hellström slutar - blir målvaktstränare i IK Frej
Erland Hellström kom aldrig tillbaka från skadorna.
Foto: Bildbyrån

Erland Hellström slutar - blir målvaktstränare i IK Frej

Publicerad: 2011-02-22 15:55 Division 1

Skadehelvetet har fått Erland Hellström att lägga handskarna på hyllan. Istället blir han målvaktstränare i IK Frej och satsar på sin civila karriär som civilekonom, avslöjar han för fotbolltransfers.com.

Den nyligen 30 år fyllda Erland Hellström tvingas avsluta sin karriär som professionell fotbollsspelare. En rad tuffa skador hindrar en fortsatt satsning.

– Karriären är faktiskt helt över. Det har varit en lång process att bearbeta allting. Jag har försökt komma tillbaka en längre tid, men det har aldrig riktigt blivit bra. Det är självklart tråkigt, säger Erland Hellström till fotbolltransfers.com.

Skadorna kom första gången sommaren 2006 när målvakten vaktade buren i Assyriska FF. Hellström trampade snett efter en höjdduell och korsbandet gick av. Laget föll ur Superettan och själv gick han vidare till Hammarby IF.

Där fortsatte knät krångla. Men därefter även foten.

– Det är en kombination av knät och foten. Det blev aldrig bra efteråt, säger 30-åringen.

Sedan 2007 när Hellström återvände till Hammarby har det bara blivit åtta matcher. På fem säsonger. Senast han försökte ta sig tillbaka var i Väsby United 2009. Men det blev bara två matcher där. Och sedan dess har han inte varit i kontakt med någon klubb.

Men nu satsar Erland Hellström på en annan karriär inom fotbollen. Han blir målvaktstränare i nyblivna division 1-klubben IK Frej.

– Det är kul faktiskt, jag har saknat fotbollen mycket. Hela biten med lagkänslan, att jobba med ett lag för att vinna och hela atmosfären i omklädningsrummet. Det är alltid kul att hänga med fotbollssvängen och vara delaktig, säger Hellström till fotbolltransfers.com.

Men prioritet ett är numera den civila karriären. Hellström är numera färdigutbildad civilekonom.

– Ja så är det, fotbollen är ett roligt komplement. Jag kör två gånger i veckan med Frej och har två väldigt duktiga målvakter att jobba med. En vitrysk landslagsmålvakt (Pilip Vaitsiakhovich) och Max Bergander som har meriter från BP, säger han och fortsätter:

– Frej är en klubb som satsar och gjort bra värvningar. Laget kan överraska många i år. För min del är det en spännande resa.

Funderar du på att satsa på en tränarkarriär?

– Som målvaktstränare absolut, men inte som tränare. Vi får se hur utvecklingen blir, hur bra jag kan bli. Man får helt enkelt se längre fram, avslutar Hellström.

Det blev totalt 115 seriematcher på elitnivå för Erland Hellström - varav 100 av dem i Assyriska. Se hela hans profil här.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus