Fotbolltransfers.com - Brommapojkarna om Mellberg, eliten och framtiden
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Brommapojkarna om Mellberg, eliten och framtiden

Publicerad: 2016-10-25 23:15 Division 1

Sportchef Robert Björknesjö menar att serieledande Brommapojkarna som klubb går mot ljusare tider.

IF Brommapojkarna leder division 1 norra på bättre målskillnad än Vasalund.

Två omgångar återstår och sportchef Robert Björknesjö är medveten om att det blir en kamp in i det sista.

– 57 poäng hade man normalt sett varit riktigt nöjd med, men det är två riktigt starka lag däruppe som har gjort det fantastiskt bra. Tittar man på poängskörden borde de båda egentligen gå upp, men nu är det som det är, säger han till Fotbolltransfers.com.

Hur tycker du det har funkat med er nya tränarduo, Olof Mellberg och Azrudin Valentic?

– Det är två fantastiska människor, så det har varit en förmån att få jobba med dem. Alla har respekt för Olof och "Valli", vilket de ska ha. Vi har två kompetenta ledare som har gjort ett bra jobb och framgång föder framgång.

I BP finns flera intressanta ynglingar som fått chansen, och Björknesjö lyfter upp en viss försvarare.

– Det är klart att många har gjort det bra, inte minst Felix Beijmo som har varit lysande. Han är en ung och duktig landslagsspelare. Men det går inte att säga något om intresse för varken han eller någon annan innan det finns något konkret.

Hur ser du på era möjligheter att behålla nyckelspelarna?

– Det beror på vad det är för intresse, det är alltid det som styr. Vi har något intressant på gång. Vi var i U21-final i SM, U19 gick långt och a-laget går bra. Efter ett par tunga år har BP stor framgång på många led. Det är en intressant resa vi påbörjat och som vi gärna vill fortsätta med, säger sportchefen till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det tar alltid sex till åtta månader innan det blir riktigt bra med nya tränare. Nu är vi där och då försöker vi behålla de som passar in i vårt sätt att arbeta och spela. Olof och ”Valli” har fått den tiden på sig och det syns på spelet, där de fått linjerna dit de vill. Nu gäller det att försöka behålla så många som möjligt.

På frågan om det finns några särskilda positioner man vill förstärka svarar Björknesjö diplomatiskt.

– Det finns det för alla klubbar. Vi har en del kontrakt som går ut, så det är klart att vi ser om huset på den fronten och har en plan. Först har jag sagt att vi vill veta var vi spelar nästa gång innan vi går vidare i skarpt läge med befintliga och eventuellt nya spelare.

Är ni redo för en återkomst till eliten?

– Absolut, vi har ju varit i eliten i många år och har många års erfarenhet av det. Att åka ner hit var det ingen som hade räknat med, säger Robert Björknesjö till Fotbolltransfers.com.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus