Fotbolltransfers.com - Louay Chanko: "Syrianska min sista klubb på elitnivå"
Foto: Bildbyrån

Louay Chanko: "Syrianska min sista klubb på elitnivå"

Publicerad: 2016-10-18 16:39 Superettan

Kontraktet med Syrianska löper ut efter den här säsongen - en säsong som Louay Chanko först vill rädda.

Louay Chanko, 36, är lagkapten för ett Syrianska FC som parkerar på kvalplats till division 1.

Innermittfältaren sitter dessutom på utgående kontrakt och resonerar kring både framtiden och slutspurten.

– Just nu handlar det bara om att överleva och inget annat för oss. Jag är självklart besviken, jag räknar aldrig med att vi ska ligga i botten, men nu gäller det att sätta målchanserna vi får och inte bjuda motståndarna på onödiga misstag som ger dem klara lägen, säger han till Fotbolltransfers.com.

Vad är det som inte riktigt stämt i år?

– Jag tror att vi har haft lite otur med forwardssidan. Vi hade Ricky (Richard Yarsuvat) i början av säsongen, men en vecka före premiären sa han upp sitt kontrakt och det är inte lätt att på så kort tid få in en bra forward. Sedan har vi haft mycket skador och avstängningar, och aldrig haft samma elva spelare två matcher i rad. Då får man inte ut mycket av sitt spel. Och så har det varit en del tränarbyten.

SFC kommer från en stark insats borta mot serietvåan AFC United, en match som Chanko tycker var positiv och som slutade 0-0.

När det gäller hans egen framtid menar veteranen att det är oklart vad som händer.

– Just nu är jag lite skadad i knät och ska göra en titthålsoperation och se vad läkarna säger. Jag vill inte direkt förlora mitt knä, utan kunna springa i framtiden med barnen. Mitt kontrakt går ut antingen nu i november eller i mars. Jag får se hur jag känner mig i kroppen.

Så det är oklart om det här blir din sista säsong, men blir det här din sista klubb?

– På elitnivå är det självklart det, annars hade jag inte varit här från första början, säger Chanko till Fotbolltransfers.com och skrattar.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus