Fotbolltransfers.com - David Johannesson: "Jag har mycket mer att bevisa i GAIS"
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

David Johannesson: "Jag har mycket mer att bevisa i GAIS"

Publicerad: 2016-10-11 23:45 Division 1

Han är utlånad till Öster och trivs, men trots nytändningen räknar David Johannesson med vara en GAIS-spelare i januari.

David Johannesson, 29, lånades i somras ut från GAIS till Östers IF över denna säsong.

Anfallaren har gjort fem mål och med fyra omgångar kvar ligger laget på kvalplats till Superettan, med en poäng upp till serieledande Norrby.

Johannesson, som har kontrakt med GAIS över säsongen 2017, hymlar inte om att han mår bra i Öster.

– Jag kommer naturligtvis från en tuff vårsäsong där jag nötte bänk, så det var ett önskemål från min sida att lånas ut. En hel del klubbar visade intresse och av någon anledning fastnade jag för Öster och är otroligt nöjd att jag gjorde det valet, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag tycker att det har gått jättebra. Jag fick en liten nytändning och trivs superbra i denna otroligt proffsiga och välskötta förening.

Vad händer efter säsongen?

– Tanken är att jag är utlånad säsongen ut, och sedan när januariträningen smäller igång har jag inte hört något annat än att jag ska tillbaka till GAIS och fullfölja mitt kontrakt.

Vill du det?

– Ja, absolut. Jag trivs jättebra här, har kommit in i laget och fått en annan roll än i GAIS, men samtidigt vet jag vad jag kan och det fick jag inte visa i GAIS under våren. Vad det beror på kan man vända och vrida och hålla på med, men i det stora hela känner jag att jag inte visat vad jag går för.

Något annat än GAIS och Öster är i dagsläget inte aktuellt, inte ens de klubbarna som var intresserade av anfallaren innan han lånades ut.

– Det finns inga diskussioner med dem. Jag är utlånad och fokuserad till 110 procent. Jag försöker bara göra mitt bästa här och sedan vet jag inte vad som händer. Jag skulle tro att det finns intresse eftersom det funnits under de andra fönstren, men i januari är jag en GAIS-spelare igen.

Men kan du tänka dig stanna i Öster om ni går upp?

– Det är längre fram än vad jag tänkt på. Jag vill göra allt i min makt för att Öster ska ta steget upp. Det låter trist, men jag vill inte spekulera i annat. Jag sitter lugnt i båten, har kontrakt med GAIS och mycket mer att bevisa där. Samtidigt har jag gjort det helt okej härnere och är nöjd med min säsong.

På lördag åker Öster till Borås för att möta Norrby i en nervkittlande seriefinal.

– Det blir hårt ända in i mål. Vi är ett oerhört starkt lag som är väldigt spelförande i de flesta matcherna, framför allt på vår hemmaplan. Det är bra drag här, ett skönt gäng, säger David Johannesson till Fotbolltransfers.com.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus