Fotbolltransfers.com - LISTA: Allsvenskans högst värderade spelare
Foto: Bildbyrån

LISTA: Allsvenskans högst värderade spelare

Publicerad: 2016-10-04 12:15 Allsvenskan

Fotbolltransfers.com listar de tio högst värderade spelarna i Sveriges högsta fotbollsserie.

Värderingarna är en uppskattning som Fotbolltransfers.com gjort. HÄR kan du läsa hur de går till.

1. Alexander Isak, anfallare, AIK


Värde: 40 miljoner kronor
Kommentar: Troligen Sveriges hetaste spelare just nu. 17-åringen går från klarhet till klarhet och är given i en allsvensk toppklubb. Storklubbar som Real Madrid, Barcelona, Bayern München och Liverpool sägs visa intresse. Kan bli AIK:s dyraste spelare någonsin.

 

2. Magnus Wolff Eikrem, mittfältare/anfallare, Malmö FF


Värde: 25 miljoner
Kommentar: Assistkungen haft en strålande säsong och hittat tillbaka till storformen som tog honom ut i Europa. Har gjort fyra mål och hela 15 assist i Allsvenskan i år. Frågan är hur länge MFF kan behålla den offensiva mittfältaren.

 

3. Ebenezer Ofori, mittfältare, AIK


Värde: 20 miljoner
Kommentar: Varit given på AIK:s centrala mittfält i tre säsonger och varit oerhört nyttig. Fortfarande bara 21 år gammal. Är snart redo för att ta nästa steg.

 

4. Anders Christiansen, mittfältare, Malmö FF


Värde: 20 miljoner
Kommentar: Misslyckades i italienska Chievo. Värvades för drygt 10 miljoner till MFF inför säsongen. Den danske mittfältaren har omedelbart visat sina kvaliteter, inte minst sin målfarlighet. Hittills sex fullträffar. Bör vara het på den europeiska marknaden igen.

 

5. Rasmus Elm, mittfältare, Kalmar FF


Värde: 18 miljoner
Kommentar: Allsvenskans bästa spelare när han är 100 procentig. Dit har han fortfarande en bit att vandra. Den tidigare landslagsmannen har dock spelat klart mer denna säsong (startat tio allsvenska matcher).

 

6. Viktor Claesson, mittfältare/anfallare, IF Elfsborg


Värde: 18 miljoner
Kommentar: Jagades av bland annat Slavia Prag och Crotone i somras. Den offensiva mittfältaren har länge levererat i Allsvenskan och är redo för nästa steg. 

 

7. Oscar Lewicki, mittfältare, Malmö FF


Värde: 18 miljoner
Kommentar: Har inte riktigt varit på topp den här säsongen. Har emellanåt petats i MFF och nu även tappat sin landslagsplats. Men är fortfarande en av högstaseriens främsta spelare.

 

8. Astrit Ajdarevic, mittfältare, Örebro SK


Värde: 16 miljoner
Kommentar: Trivs som handen i handsken i ÖSK och är navet i Axéns lagbygge. Känns som att kreatören är redo för ett nytt utlandsäventyr.

 

9. Jo Inge Berget, mittfältare/anfallare, Malmö FF


Värde: 16 miljoner
Kommentar: Fortsätter vara en viktig spelare i MFF efter sin starka debutsäsong. Har inte gjort lika många poäng i år då han haft en annorlunda roll, men tillför väldigt mycket med sin arbetsmoral och vinnarskalle.

 

10. Linus Wahlqvist, högerback, IFK Norrköping


Värde: 16 miljoner
Kommentar: Bara en tidsfråga innan 19-åringen hamnar utomlands. Är inne på sin tredje säsong som startspelare i ”Peking”. En framtida landslagsspelare.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus