Fotbolltransfers.com - Sonny Karlsson till Oman – klar för Al-Rustaq
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

Sonny Karlsson till Oman – klar för Al-Rustaq

Publicerad: 2016-09-12 12:10 Utlandsproffs

Den svenske anfallaren Sonny Karlsson, 28, fortsätter karriären i Oman. ”Det blir ett äventyr för livet”, säger han till Fotbolltransfers.com.

I januari bröt han sitt kontrakt med Syrianska FC och flyttade till grekiska AEL Kalloni. Men sedan i maj har Sonny Karlsson varit utan klubb.

Nu kan Fotbolltransfers.com berätta att anfallaren flyttar till Oman. 28-åringen har signerat ett kontrakt med Al-Rustaq FC som sträcker sig över 8,5 månader.

– Min agent löste en inbjudan och jag åkte ner. Jag spelade två träningsmatcher mot topplag. Jag gjorde ett avgörande mål i första matchen och en assist i den andra. Det var tillräckligt för att övertyga. Sedan gjorde jag en läkarundersökning och förhandlade om kontraktet. Allt blev klart inom fem dagar, säger han. 

Sonny Karlsson ser fram emot den nya utmaningen.

– Det är väldigt spännande, men ett land med strikta regler, man får vara försiktig. Man får tänka på hur man talar och klär sig, men det ska bli en rolig resa. Ett äventyr för livet, säger han till Fotbolltransfers.com.

Är du nöjd med lönen?

– Hyfsat, rätt så nöjd. Man kan inte få det i Sverige, men det är också mycket prestationsbaserat, så det är upp till mig att bevisa. Vill jag tjäna extra pengar får jag göra de extra målen och se till att vi vinner matcherna.

Sonny Karslsson är nöjd med kvalitén i Oman.

– Kvalitén är mycket individuell, de spelar väldigt fin fotboll, lite som I Grekland. Sedan skiljer det sig från lag till lag. De spelar teknisk fotboll efter marken, men är väldigt fula med efterslängar. Nivån skulle jag säga är som ett mittenlag i Grekland, avslutar han.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus