Fotbolltransfers.com - IFK Göteborg jublar över Engvalls försäljning - behöver inte släppa fler
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg jublar över Engvalls försäljning - behöver inte släppa fler

Publicerad: 2016-08-31 17:17 Allsvenskan

Gustav Engvall är såld till Bristol City. Det innebär att IFK Göteborg förbättrats avsevärt. Fler spelare behöver inte säljas.

Enligt flera mediauppgifter har IFK Göteborg fått runt 25 miljoner kronor för Gustav Engvall.

Klubbens ordförande Frank Andersson är väldigt nöjd med försäljningen till Bristol City. Det innebär att man kan nobba anbud på övriga spelare.

– Nej, vi är inte i behov av det längre. Men sådana saker får man givetvis ta från gång till gång. Om en situation uppstår nu sista dygnet så får vi ta ställning till det, säger han till fotbolldirekt.se.

Storaffären ger den allsvenska storklubben arbetsro efter senaste tidens ekonomiska bekymmer.

– Precis, så kan man uttrycka det. Visst har vi ett annat lugn nu. Vi är inte under galgen längre, kan man säga. Men arbetet är långtifrån över: Nu ska vi fortsätta gneta på för att få upp intäkterna. Man kan antingen försöka minska utgifterna eller öka intäkterna, och på sikt är det öka intäkterna som vi måste göra, säger Andersson till fotbolldirekt.se.

– Vi ska öka partnersamarbeten och sponsorintäkter. Även publikintäkterna ska upp, vi är inte nöjda där. Till nästa säsong planerar vi in minst en match på (stora) Ullevi för att kunna öka biljettintäkterna, fortsätter ordföranden.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus