Fotbolltransfers.com - Officiellt: Omar Colley klar för Genk
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Officiellt: Omar Colley klar för Genk

Publicerad: 2016-08-15 11:47 Allsvenskan

Omar Colley lämnar Djurgården för KRC Genk. Övergången är nu officiellt bekräftad.

Omar Colley, 23, har varit i hetluften den här helgen.

Först åkte mittbacken till Belgien för att träna med KRC Genk utan tillåtelse från Djurgårdens IF.

Sedan menade DIF:s sportchef Bosse Andersson att man kan ta detta ärende till FIFA, medan Colley själv försäkrade om att det hela är ett missförstånd.

Nu rapporterar belgiska Nieuwsblad att Colley är klar för Genk och kommer att presenteras antingen i dag eller i morgon.

UPPDATERING 12.50: Genk har meddelat via sin officiella hemsida att Colley är klar.

Han har skrivit på ett treårskontrakt med option på ytterligare två år.

UPPDATERING 13.15: DIF bekräftar också på sin officiella hemsida att man sålt Colley till Genk. Sportchefen Bosse Andersson förklarar händelseutvecklingen.

– Vi hade en överenskommelse med Genk där vi var överens om en övergång som innebar att Omar skulle vara tillgänglig för träning på fredag och lördag i förra veckan för att sedan spela matchen på söndag mot Elfsborg. Därefter skulle han åka ner och gör alla undersökningar. Genk visade ingen hänsyn till detta och vi är otroligt besvikna på att vi inte fick en optimal sportslig förberedelse till matchen mot Elfsborg, säger han till dif.se.

– Efter matchen har vi pratat med berörda parter och fått en ursäkt ifrån klubben med tanke på att de har hanterat ärendet på ett mycket respektlöst sätt mot Djurgården. Alla kan göra fel men vi har fullt förtroende för Omar Colley. Han har spelat 44 allsvenska matcher för DIF och varit en viktig spelare för oss under sin tid här så vi önskar honom ett stort lycka till framöver, fortsätter Andersson.

SportExpressen skriver samtidigt att Djurgården får runt 19 miljoner kronor för Omar Colley plus klausuler vid vidareförsäljning.

ARTIKELN PRESENTERAS AV: 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN
EXKLUSIVA BONUS!
Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus