Fotbolltransfers.com - AFC Uniteds sportchef om El Kabir och Eddahri: "Svårt att behålla dem"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

AFC Uniteds sportchef om El Kabir och Eddahri: "Svårt att behålla dem"

Publicerad: 2016-07-12 17:45 Superettan

En topplacering och två stjärnor som uppvaktas. "Många klubbar har hört av sig", säger AFC Uniteds sportchef Azad Budak till Fotbolltransfers.com.

AFC United är säsongens utropstecken i Superettan. Med halva säsongen spelad ligger laget, som flyttar till Eskilstuna nästa år, på allsvensk direktplats.

För Fotbolltransfers.com berättar sportchef Azad Budak om tankarna kring transfermarknaden, i synnerhet när det gäller stjärnan Othman El Kabir.

– Många klubbar har hört av sig angående Othman. De ringer oss och vill höra hur hans situation är, men det finns ingenting konkret. Det rör sig om både allsvenska och utländska klubbar, men tyvärr kan jag inte avslöja vilka.

Tidigare har en annan nyckelspelare, Omar Eddahri, medgett i en intervju med FT att det finns allsvenskt intresse för honom.

Budak gör ingen hemlighet av att det kan bli svårt att behålla duon.

– Om priset är rätt blir det självklart svårt att behålla dem, men vi måste ju tänka vad vi förlorar kontra vad vi vinner på det. Skulle vi, säg, gå upp i Allsvenskan och Othman går gratis till Real Madrid vid årets slut så betyder det inte så mycket. Det ska vara värt att ens överväga, säger han till Fotbolltransfers.com.

Sportchefen menar att på senare tid har ryktena avlöst varandra, vilket givetvis har med tabellplaceringen att göra, men att ingenting är konkret.

– Jag vet att det har varit klubbar som tittat på flera av våra spelare, men det är ganska normalt när man ligger där vi ligger just nu. Det skapas ett intresse.

Har ni planer på att värva i sommar?

– Vi tittar alltid efter hur vi kan förbättra, så den dörren är aldrig stängd. Men vi sitter inte i förhandlingar med någon, även om det kan gå väldigt fort.

Någon speciell position ni vill förstärka?

– Det vi tittar på just nu är en till målvakt. På de andra positionerna får vi se om det finns något som är tillräckligt intressant, säger Azad Budak till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus