Fotbolltransfers.com - Dzenis Kozica om flytten till Allsvenskan: "Bra magkänsla"
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Dzenis Kozica om flytten till Allsvenskan: "Bra magkänsla"

Publicerad: 2016-04-27 12:00 Allsvenskan

Dzenis Kozica kom tvåa i Superettans poängliga och lämnade för Jönköpings Södra. Mittfältaren berättar för Fotbolltransfers.com om första tiden.

Dzenis Kozica, 22, gick från klarhet till klarhet i IFK Värnamo. Efter förra säsongen, där han stod för nio mål och elva assist, skrev mittfältaren på för allsvenska nykomlingen Jönköpings Södra IF.

I en intervju med Fotbolltransfers.com reflekterar Kozica kring inledningen.

– Det är som alltid när man kommer till ett nytt lag, det tar lite tid innan man kommer in i det. Men det känns bättre och bättre för varje match. Vi har en bra sammanhållning i laget, jobbar hårt för varandra och vågar spela vår fotboll.

Varför blev det J Södra för din del?

– Jag fick en bra magkänsla direkt när de hörde av sig. Jag såg att de spelade väldigt bra i Superettan, med mycket kombinationer och en fin fotboll, så det kändes rätt direkt. Jag valde en lite mindre klubb eftersom jag visste att jag skulle få speltid.

På frågan om det fanns intressen från andra klubbar gör Kozica ingen hemlighet av att det faktiskt gjorde det.

– Det fanns andra klubbar i Allsvenskan, men ingen lockade mer än Jönköping. Nu har jag kommit till en bättre liga där det går lite snabbare och så, och därute på planen hjälper vi varandra på ett bra sätt, säger han till Fotbolltransfers.com.

Du kan spela på flera positioner. Vilken föredrar du?

– Det spelar faktiskt ingen roll. Det känns bra var jag än spelar på de fyra offensiva platserna. Det har blivit mycket rotation de här första matcherna och det har jag inget emot. Vi har många offensiva spelare som kan spela på flera olika positioner.

Mittfältaren är heller inte sen med att hylla tränare Jimmy Thelin.

– Han är väldigt fotbollskunnig, men också trevlig och social. Han är väldigt nära med spelarna. Det är en mycket bra tränare. Bland spelarna har faktiskt de flesta imponerat på mig. Många är väldigt mogna i sitt spel.

När det gäller framtiden menar 22-åringen att han precis har uppnått ett delmål och att det är för tidigt att tänka på annat.

– Ett mål var att komma till Allsvenskan och nu är jag här. Nu gäller det att jobba hårt och göra det bra så får vi se vart det leder. Men man har ju självklart drömmar om att komma till en bättre liga.

Någon speciell liga du vill spela i?

– Jag gillar tyska ligan. De spelar rolig fotboll där. Holländska ligan är också bra. Det är många som går från Allsvenskan till Holland. Men just nu försöker jag ta en match och träning i taget, så får vi se vad som händer längre fram, säger Dzenis Kozica till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus