Fotbolltransfers.com - Alexander Jakobsen siktar högt: "Jag vill bli en profil"
Foto: Robert Boman/Bildbyrån

Alexander Jakobsen siktar högt: "Jag vill bli en profil"

Publicerad: 2016-04-21 16:45 Allsvenskan

Innan han gick till Falkenberg testades han av AIK. Alexander Jakobsen reflekterar över sin karriär i en intervju med Fotbolltransfers.com.

Alexander Jakobsen, 22, är inne på sin andra säsong i Falkenbergs FF. Den danske mittfältaren berättar för Fotbolltransfers.com att han verkligen trivs i klubben - och i Sverige.

– Redan när jag spelade i Holland och när jag var i Danmark brukade jag komma till Sverige på besök. Jag gillar landet och folket här, så jag mår väldigt bra i Sverige.

Och du trivs i Falkenberg?

– Ja. För mig är Falkenberg en liten, charmig klubb med stora drömmar. När de andra lagen möter oss förväntar de sig ett sämre lag som ska bli enkelt att möta. Vi försöker visa att det inte är så, och enligt mig är det sorgligt att vi ännu inte plockat poäng. Jag tvivlar inte på den här klubben.

Vad det faktiskt beror på att FFF har fyra förluster på fyra matcher försöker Jakobsen sätta fingret på.

– Vi har mött jättebra lag. Jag tycker personligen att vi borde ha tagit poäng mot Helsingborg i en match som vi ledde med 1-0, men vi har inte haft marginalerna på vår sida. Nu måste vi blicka framåt och jobba hårt för att plocka poäng.

Hur känns det för egen del?

– Jag vill göra allt för att hjälpa oss bli bättre. Jag är en spelare som, om jag spelar för en klubb som visar mig stöd, så blir jag motiverad till att ge något tillbaka. Det kämpar jag för varje dag. Det är därför jag stannar efter varje träning och tränar extra, säger Jakobsen till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Tränaren Hasse (Hans Eklund) motiverar mig och tror på mig. Det sporrar mig till att återgälda honom genom att prestera, skapa chanser och göra mål.

Mittfältarens kontrakt löper ut efter säsongen, men något intresse känner han inte till.

– Det finns intresse, men just nu fokuserar jag på att hjälpa klubben klättra i tabellen. Mitt enda fokus är att göra mitt bästa för Falkenberg. Sedan får vi se.

Du testades av AIK innan det blev FFF. Vad hände där?

– Jag har bara positiva saker att säga om AIK. Det är en fantastisk klubb, med fina traditioner och otroliga supportrar. Det var stort för mig att vara där, men vi kom inte överens om kontraktet och just nu är jag i Falkenberg. Jag är stolt över att klubben gett mig chansen efter att jag kom från PSV Eindhoven.

På frågan om vad han har för ambitioner på sikt tvekar inte Alexander Jakobsen när han svarar.

– Jag har alltid haft i huvudet att jag vill bli en profil i en storklubb. Jag vill dominera en liga. Där ligger mina tankar. De målen har jag. Det är det som driver mig, säger han till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus