Fotbolltransfers.com - Halmstads BK stoppar Mohammed Ali Khan att ta tränaruppdrag
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Halmstads BK stoppar Mohammed Ali Khan att ta tränaruppdrag

Publicerad: 2016-03-10 15:12 Superettan

Västra Frölunda IF gjorde nyligen klart med Mohammed Ali Khan som huvudtränare. Nu sätter mittbackens arbetsgivare Halmstads BK stopp för det.

Elitspelaren Mohammed Ali Khan, 27, tillhör Halmstads BK och har kontrakt över säsongen 2017. Nyligen stod det klart att mittbacken också blir huvudtränare i klassikerklubben Västra Frölunda IF.

Men nu kan Fotbolltransfers.com avslöja att Halmstads BK sätter stopp för det åtagandet i division 3-klubben.

– Halmstad BK har uttryckt att det inte är lämpligt att Mohammed Ali Khan är tränare samtidigt som han spelar fotboll för Halmstad BK, vilket vi får respektera. Även Svenska Fotbollförbundets jurister medger att HBK har rätt att bestämma i denna frågan, säger VF:s klubbchef Erkan Saglik till Fotbolltransfers.com.

Hur har er dialog med HBK varit i den här frågan? 

– Vi har fört dialogen med Mohammed själv i denna frågan och han har meddelat oss om hur HBK ser på tränaråtagandet. Vi ser arbetet med Frölunda som ett långsiktigt arbete tillbaka mot fotbollens finrum i de högre divisionerna. Vi hade givetvis varit väldigt tacksamma om vi hade fått möjlighet att ha en tränare i den kalibern som Mohammed Ali Khan men vårt arbete fortsätter ändå. 

Hur går ni vidare med tränarfrågan nu?

– Huvuduppdraget tar vår assisterande tränare George Kalyun över och han assisteras av Dahir Khalid. Visst om det dyker upp ett riktigt bra tränarnamn med rätt karaktär och delar vår vision om framtiden tar vi gärna en diskussion, säger Saglik till Fotbolltransfers.com.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus