Fotbolltransfers.com - Karl Svensson har en framtid i IFK Göteborg - trots allt
Foto: Bildbyrån

Karl Svensson har en framtid i IFK Göteborg - trots allt

Publicerad: 2011-01-19 15:41 Allsvenskan

Det var inte längesedan IFK Göteborg ville bli av med Karl Svensson - som själv ville ha en nystart. Men efter egen träning närmar han sig formen och en framtid i klubben.

26-årige mittbacken Karl Svensson hyser hopp om sin framtid i IFK Göteborg. Han lämnar en tung period med privata problem och utebliven speltid bakom sig. Och med egen fysträning under uppehållet närmar han sig formen, skriver sportsday.se.

– Jag hade ett snack med tränarna efter förra säsongen, kände att det kanske är bättre att jag rör på mig. Men sedan fick jag rätt träning i november och...

– Jag körde extra fys, med egen fystränare, under ledigheten. Det är en nära vän till mig, som jobbat med detta, vi körde lite annorlunda träning för vad just jag behöver. Mer mjölksyreträning, mycket med boll. Det handlade om att komma väl förberedd; jag behövde ju inte så mycket vila, hade ju inte spelat så mycket, säger Svensson.

Sedan återkomsten till Blåvitt 2009 har det bara blivit åtta allsvenska matcher på två säsonger. Bara hälften från start. Därför kom en flytt på tal. Det ryktades bland annat om IFK Norrköping.

Men någon flytt verkar det inte bli. Extraträningen har gett resultat och nu får Svensson beröm av tränaren Stefan Rehn.

– Han ser mycket bättre ut, jättekul! Bättre i positionsspelet, tar ett större ansvar, säger Rehn till sportsday.se.

Trots lyftet har mittbacken en bit kvar till ett fulländat självförtroende.

– Jag har fortfarande en bit kvar, men de har hänt något som gjort att...jag har haft en del utanför fotbollen också, saker jag inte vill prata om, ganska jobbigt. Men nu känner jag att jag mår bra, och det är klart att det spelar roll för vad jag kan prestera, säger Svensson.

Nu hoppas han på allvar kunna konkurrera om en plats i startelvan när Allsvenskan drar igång i vår.

– Jag vet att det vänder, det har jag alltid vetat, men så har tiden gått och gått och jag har hoppats och hoppats. Nu tänker jag inte så mycket, jag bara kör. Njuter av att träna hårt. Det har jag alltid gjort, det gjorde jag i fjol också, men då saknades något.

Karl Svensson har kontrakt över 2012 och värderas av fotbolltransfers.com till 2,5 miljoner kronor.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus