Fotbolltransfers.com - Latif Anabila går till Dalkurd FF
Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Latif Anabila går till Dalkurd FF

Publicerad: 2016-02-25 18:52 Superettan

I november provspelade han för AIK. Nu står det klart att Dalkurd FF lånar in Latif Anabila.

Det var förra månaden som Latif Anabila, 19, började provträna med Dalkurd FF.

På grund av ekonomiska skäl verkade dock Superettanklubben inte kunna få loss den ghananske mittfältaren från Edubiase United – men nu står det klart att Anabila lånas in till Dalkurd fram till sommaren, med option på förlängning.

Det är Dalarnas tidningar som rapporterar om detta, i en artikel som Dalkurd retweetat via sitt officiella Twitter-konto. Det enda som återstår är att Anabila skriver på kontraktet.

– Jag är väldigt glad över att vara en Dalkurdspelare. Det är som en familj och jag älskar klubben. Spelarna är väldigt snälla och bra människor. Jag vill hjälpa klubben till att spela på en högre nivå och vinna serier och troféer, säger Anabila till DT.

Sportchefen Adil Kizil förklarar hur inlåningen blev av.

– Vi försökte få loss honom från hans klubb, men det blev en ekonomisk situation som vi inte kunde lösa. Vi hade ett till snack några dagar senare och spelaren ville gärna vara kvar här, säger Kizil till DT och fortsätter:

– Han kände att det var rätt, så vi pratade med klubben och försökte hitta en annan lösning. Vi är överens om hur det ska se ut.

Anabila testades av AIK i november och imponerade på tränare Andreas Alm.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus