Fotbolltransfers.com - Officiellt: Johan Mjällby blir manager i Västerås SK
Foto: Pontus Ferneman/Bildbyrån

Officiellt: Johan Mjällby blir manager i Västerås SK

Publicerad: 2016-02-05 11:26 Division 1

Västerås SK har lyckats ro finansieringen i hamn. Johan Mjällby har skrivit på och blir manager.

Västerås SK meddelar på sin officiella hemsida att den tidigare landslagsmannen Johan Mjällby, 44, blir manager i klubben. Han har skrivit på för två plus två år.

– Jag är oerhört nöjd att vi tillsammans har ingått det här samarbetet att utveckla VSK Fotboll. Det är ett projekt och en roll jag har letat efter sedan min hemkomst till Sverige. Klubbens och min egen ambition och vision är gemensam. Det här ett ypperligt tillfälle att med hårt arbete förkovra spelare, ledare, klubb och mig själv, säger Mjällby till hemsidan.

VSK skriver att Johan Mjällby kommer ha ett övergripande ansvar för fotbollsverksamheten.

– Det finns ett stort fotbollsintresse i Västerås och väldigt många människor som hjälper till på olika sätt. Stödet som näringsliv, supportrar och Västerås totalt sett har visat är fantastiskt! Jag ser fram emot att så fort som möjligt sätta mig in i föreningen, Västerås som stad och min egen roll. Visionen och femårsplanen ligger självklart också högt på agendan, säger Mjällby till hemsidan.

Klubbchefen Michael Campese är väldigt nöjd.

– För tre veckor sedan var det här en dröm. Som tidigare fotbollsspelare och fotbollstokig i samma generation som Johan så inser jag hur stort det är för stadens och regionens spelare, klubbar och sportintresserade, säger han till hemsidan och forsätter:

– Vi är också stolta över att kunna belysa vår fantastiska stad med alla dess förutsättningar. När vi av mer eller mindre en slump träffade Johan och presenterade vår vision och plan kunde jag inte tro att han verkligen skulle hamna hos oss några veckor senare.

Johan Mjällby har tidigare varit assisterande manager i Celtic och Bolton.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus