Fotbolltransfers.com - Fönstret stängt - men allsvenska spelare kan fortfarande lämna
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Fönstret stängt - men allsvenska spelare kan fortfarande lämna

Publicerad: 2016-02-02 10:27 Allsvenskan

Starka marknader som Kina, Ukraina, Ryssland och USA är fortfarande öppna. Malmö FF är en av klubbarna som fortfarande kan tappa spelare.

I natt stängde de flesta transferfönstrena i Europa. Men i Portugal, Schweiz, Polen, Kina, Ukraina, Ryssland och USA är det fortfarande öppet ett tag till.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, är medveten om att han fortfarande kan tvingas sälja spelare.

– Nu är det framför allt Kina som kommit som en enormt stark marknad och många klubbar där vill hämta spelare från allsvenskan, säger Andersson till Expressen och fortsätter:

– Vi har ett par spelare som är väldigt attraktiva för andra klubbar och man vet att det skulle kunna dyka upp någonting. Hela det här fönstret har varit väldigt ovisst jämfört med förra året. Även om vi tappade fler spelare då så visste, eller åtminstone trodde, vi att vi hade koll på vad som skulle hända.

För konkurrenten IFK Göteborg har det varit ett väldigt lugnt fönster hittills. Erik Dahlin och Tobias Hysén har värvats medan Gustav Svensson sålts till Kina.

– Ska jag jämföra med förra året så har jag nästan legat på latsidan. Nä, men vi har många löpande avtal nu och det är skönt. Det är bra om vi kan behålla stora delar av truppen. De spelar ihop sig och känner varandra mycket bättre. Och det är mycket tryggare för tränaren också då, säger sportchefen Mats Gren till Expressen.

Det svenska transferfönstret är öppet till 31 mars.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com