Fotbolltransfers.com - Kristoffer Nordfeldt: "Holland är ett bra steg att ta"
Foto: Bildbyrån

Kristoffer Nordfeldt: "Holland är ett bra steg att ta"

Publicerad: 2011-01-16 21:24 Superettan

Viktor Noring är på väg till Fulham. Kristoffer Nordfeldt till Heerenveen. Och Brommapojkarnas målvakt skulle själv inte vilja gå till en av de större ligorna direkt utan ser Holland som ett bra första steg.

Båda landslagets målvakter under januarilägret i Sydafrika är proffsaktuella.

Viktor Noring, 19, kan snart lämna Trelleborgs FF för Fulham. Medan Kristoffer Nordfeldt, 21, kan lämna Brommapojkarna för Heerenveen.

– Holland är ett bra steg att ta. Det finns många svenskar som varit där och tagit sig vidare - och sedan in i A-landslaget. Det känns som ett rimligt steg att ta. Att gå till någon av de stora ligorna och hamna som tvåa eller trea är inte intressant. Jag vill ha speltid, säger Nordfeldt till Expressen.

Och angående Norings eventuella flytt till Premier League hade Nordfeldt inte gjort likadant.

– Jag hade nog inte gjort den flytten. Men jag tror att Viktor vet vad han ger sig in på. Om han tar det beslutet så kommer han säkert att lyckas. Han har kapacitet för det, säger Nordfeldt.

Vad gäller sin egen flytt till Heerenveen vill ha inte kommentera den. Men medger att han blev besviken när holländarnas bud i somras nobbades.

Men även Superettan är ett steg tillbaka i karriären utesluter inte målvakten att följa med BP ner och spela till sommaren.

– Det gäller inte att ta några förhastade beslut och hoppa på första bästa tåg. Jag är fortfarande väldigt ung som målvakt och blir det inte nu så kanske det blir i sommar eller efter säsongen. Jag har ju ett år kvar på kontraktet.

Men han är redo att ta nästa steg, medger han.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com