Fotbolltransfers.com - Officiellt: AIK säljer Tomi Maanoja till FC Honka
Foto: Bildbyrån

Officiellt: AIK säljer Tomi Maanoja till FC Honka

Publicerad: 2011-01-13 14:58 Övriga Europa

24-årige målvakten Tomi Maanoja återvänder till FC Honka - klubben han kom från. Det meddelar AIK på sin officiella hemsida.

Det blev som dagens uppgifter gjorde gällande. Tomi Maanoja lämnar AIK för sin tidigare finska klubb FC Honka, skriver Solnaklubben på sin officiella hemsida.

– AIK önskar Tomi Maanoja stort lycka till i sin nygamla klubb. Varken AIK eller Tomi har lyckats uppnå de mål som båda parter hade som avsikt då han värvades till klubben, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

AIK värvade Maanoja sommaren 2008. Inför 2009 var han redo att bli nummer ett mellan stolparna. Men i en träningsmatch mot Assyriska FF på försäsongen bröt han benet och missade hela säsongen.

2010 när Daniel Örlund lämnade AIK för Rosenborg BK blev Maanoja nummer ett igen. Men efter en del enkla misstag under inledningen av Allsvenskan hängdes han ut i media och petades sedermera.

– Det här är en situation där det är tänkt som en nystart för mig. Honka är en av Finlands främsta klubbar och hit var det lätt att komma tillbaka, säger Maanoja på Honkas officiella hemsida.

Totalt blev det 27 tävlingsmatcher i AIK för Maanoja, varav 26 i Allsvenskan.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus