Fotbolltransfers.com - Nyförvärv och rykten i division 1 - 12 januari
Foto: Bildbyrån

Nyförvärv och rykten i division 1 - 12 januari

Publicerad: 2011-01-12 18:19 Division 1

Umeå FC har värvat Ali Jasim från Kristianstads FF, mittbacken Joakim Jensen lämnar Oddevold och Kristoffer Näfver är nära BK Forward.

UPPDATERING 18:19: Fotbolltransfers.com rapporterade tidigare under dagen att Ali Jasim var på väg till Umeå FC. Nu är han klar. Umeå meddelar på sin officiella hemsida att försvararen Ali Jasim skrivit på för klubben.

36-årige mittbacken Joakim Jensen lämnar IK Oddevold.

– Antingen spelar jag ytterligare ett år till och då blir det IFK Uddevalla. Eller är det färdigspelat, säger Jensen till Bohusläningen.

---

Husqvarna FF har skrivit tvåårskontrakt med 19-årige mittfältaren Michael Ibrahim, som förra säsongen var inlånad från Råslätt. Han ska ha nobbat Värnamo och Kalmar.

Klubben förhandlar även med backen Blaise Mbemba.

- Vi har ambitioner att Blaise ska in i truppen. Sen har vi Admir Dadic från Gislaved. Han är anfallare och gjorde 29 mål i division tre förra säsongen. Det är en djupledslöpande anfallare som har en bra speluppfattning. Vi får se vad som händer med honom också, säger sportchefen Issa Iskander till jnytt.se.

Daniel Ahonen från Kalmar är fortfarande aktuell för Husqvarna.

---

Akropolis IF värvar tidigare BP-backen Kim Odelius. Läs mer här.

---

Mittbacken Eldin Kozica lämnar Väsby United för att fokusera på sitt jobb, enligt Väsbys hemsida.

---

Kristoffer Näfver, med ett förflutet i Djurgården, Assyriska och Landskrona, är nära att skriva på för BK Forward.

– Mycket talar för att det blir Forward. Jag känner flera av killarna i laget och det är hemmaplan för mig. Jag får se det som en nystart, säger Näfver till Nerikes Allehanda.

---

IFK Luleås ryske provspelare Vladimir Lazarev har inte kunnat ta sig till Sverige på grund av pappersstrul. Men han förväntas anlända till Luleå imorgon för att påbörja provspelet, skriver klubbens hemsida.

30-årige mittfältaren Markus Eriksson ser ut att lämna Luleå.

- Så blir det, jag slutar. I alla fall med största sannolikhet, det är väl inte helt definitivt ännu men det lär bli så, säger Markus Eriksson till nsd.se.

- Nog ska jag försöka lira någon slags boll, men vi får se på vilken nivå och var det blir. Jag har inte funderat desto mer på det, fortsätter han.

---

Karlstads BK har gjort tre nyförvärv än så länge, men tränaren Per-Johan Karlsson meddelar på klubbens hemsida att klubben vill ha in en eller flera spelare till innan säsongen börjar.

---

Umeå FC jagar 23-årige Ali Jasim, som nyligen lämnat Kristianstads FF. Klubben medger att de varit i kontakt med högeryttern, som själv är osäker på sin framtid.

- Det är därför jag inte vill säga något, säger Ali. Jag måste få tagt i min agent först. Jag vet inte vad han har sagt till de klubbar som hört av sig, säger Jasim till Västerbottens-Kuriren.

Umeås skyttekung Danny Persson är på väg till Landskrona, läs mer här.

---

Emil Lindblad Kernell, som tidigare provtränat med Mjällby och Djurgården, närmar sig IK Sirius. Läs mer här.

---

Mattias Bulun är klar för Syrianska IF, som även testar Antonius Acar. Läs mer här.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus