Fotbolltransfers.com - Officiellt: Johannes Hopf till Genclerbirligi
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Officiellt: Johannes Hopf till Genclerbirligi

Publicerad: 2015-05-27 16:55 Allsvenskan

Hammarbys målvakt Johannes Hopf lämnar för spel i turkiska Genclerbirligi. Det bekräftar agenten för fotbollskanalen.se.

Johannes Hopf blir näste svensk som flyttar till turkiska Genclerbirligi. Målvakten lämnar därmed Hammarby IF och har signerat ett treårskontrakt.

– Allt blev precis klart. Johannes är väldigt nöjd över att ta det här steget. Han flyttar till Ankara direkt eftersom det fanns en utköpsklausul i kontraktet med Hammarby, säger agenten Hasan Cetinkaya till fotbollskanalen.se och fortsätter:

– Klubben tror väldigt mycket på Johannes. De tycker att han har spelat bra i Hammarby och ser även en stor utvecklingspotential. Det blir ett större skyltfönster för honom med tanke på att flera landslagsspelare håller till i den turkiska ligan, bland annat Andreas Isaksson.

Enligt danska tidningen BT kommer den isländske målvakten Ögmundur Kristinsson ersätta Johannes Hopf i Hammarby.

UPPDATERING 19.30: Hammarby IF bekräftar försäljningen av Johannes Hopf.

– Vi vill rikta ett stort tack till Johannes för hans insatser i Hammarby-tröjan, han har varit en väldigt viktig spelare för klubben och stått för fina insatser genom åren. Vi önskar honom all lycka till i Turkiet och hans nya klubb, säger sportchefen Mats Jingblad till officiella hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus