Fotbolltransfers.com - KLART: Stefan Billborn anlitas av Hammarby
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

KLART: Stefan Billborn anlitas av Hammarby

Publicerad: 2015-04-15 16:35 Allsvenskan

Han ledde IF Brommapojkarna i Allsvenskan i fjol. Nu får Stefan Billborn ett uppdrag inom Hammarbys akademi.

Han har varit med och utvecklat spelare som Albin Ekdal, John Guidetti, Nabil Bahoui, Kristoffer Nordfeldt och Ludwig Augustinsson i IF Brommapojkarna.

Nu fortsätter Stefan Billborn sin karriär i Hammarby IF. Fotbolldirekt.se skriver att han blir chefstränare i akademin.

– Det stämmer, det här blir en del i en fortsatt satsning på vår akademi. Vi tycker redan att vi är bra, men vi ska bli ännu bättre. Nu tar vi in Stefan Billborns kompetens, han är ansedd som en av Sveriges främsta på talangutveckling, säger Johan Lager, sportchef i Bajens akademi, till sajten.

Hammarby förklarar vad Stefan Billborns arbetsuppgifter blir.

– Stefan blir chef över alla akademitränare, han kommer vara deras bollplank, följa upp träningar och matcher. Bekräfta vissa saker som görs rätt, men också lyfta vad som kan förbättras. Han ska säkerställa att vi tränar och bra och rätt helt enkelt, säger Johan Lager till fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Han kommer jobba nära mig som akademichef, och han kommer också ansvara för att internutbildning, att vi tar in gästföreläsare och utbyten med andra klubbar. Vi var till exempel sex tränare som besökte Fulham i helgen och tittade på deras akademi. Sådana resor kommer vi fortsätta med. Vårt U19-lag blev ju ligacupmästare nyligen, motsvarigheten till Svenska cupen för U19-lag. Så vi är på rätt väg, men vi ska bli ännu bättre och Stefan blir en viktig pusselbit där.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda