Fotbolltransfers.com - En rejäl transfersoppa kring Mohamed Buya
Foto: Bildbyrån

En rejäl transfersoppa kring Mohamed Buya

Publicerad: 2015-04-08 16:55 Division 1

AFC United har velat värva Mohamed Buya, men hans spelarlicens är kvar hos Västerås SK. Parterna är dock oeniga om vad som hänt.

Den 17 januari gick Västerås SK ut med att Mohamed Buya - som i somras lånades in från Juventus IF - lämnar klubben för att fortsätta sin karriär i Superettan med AFC United.

Men anfallarens representant betonade redan då att ingenting var klart, men att AFC United var en av intressenterna.

När transferfönstret stängde 31 mars hade ingen övergång gjorts för Mohamed Buya då VSK och AFC inte kunde komma överens, vilket innebär att hans licens är kvar hos VSK.

Mohamed Buyas representanter har nu anmält VSK för kontraktsbrott, skriver VLT.

– VSK har inte skött löneutbetalningen. De har bara betalat ut två löner. Men ersättningen har inte varit den stora grejen utan att VSK lovade att släppa honom - men att Birger (Jonsson) sedan undvek att svara trots att jag ringde honom hela tiden. Anmälan är inne hos dem och sista dagen för kompletteringar är 13 april, säger agenten Gabriel Dikmen till VLT.

VSK:s styrelseledamot Birger Jonsson förnekar dock för VLT att klubben är inblandade i någon tvist. Han menar också att ingen klubb velat betala Buya den lön som krävs för en icke EU-spelare.

– Det är rent skitsnack. Det har funnits flera intresserade klubbar, redan under tiden i Juventus. Men det har hela tiden begärts fantastisummor. Franco Pertunaj (manager Juventus) har ringt klubbledare och krävt ersättning trots att han inte har någon rätt till det. Buya vill inte ha någonting med honom att göra, säger Dikmen till VLT.

Enligt VLT har Västerås SK och Juventus IF krävt uppemot 2 miljoner kronor för Mohamed Buya. Om Skiljenämnden dömer till spelarens fördel bryts avtalet med VSK - som sträcker sig till augusti.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus