Fotbolltransfers.com - Djurgården fick 21,5 miljoner för spelarförsäljningar i fjol
Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Djurgården fick 21,5 miljoner för spelarförsäljningar i fjol

Publicerad: 2015-03-06 15:08 Allsvenskan

Daniel Amartey, Erton Fejzullahu, Vytautas Andriuskevicius och Aleksandar Prijovic såldes förra året. Djurgårdens IF fick totalt 21,5 miljoner kronor netto för dem.

Djurgårdens IF gjorde en vinst på totalt 4,5 miljoner kronor 2014. Ekonomin räddades av försäljningarna på Daniel Amartey, Erton Fejzullahu, Vytautas Andriuskevicius och Aleksandar Prijovic.

– Det är Amartey och Erton som är de stora intäkterna där. Försäljningarna av Simon Tibbling och Christian Rubio Sivodedov hamnar på 2015, säger DIF:s vd Henrik Berggren till fotbollskanalen.se.

DIF gjorde en nettovinst på 21,5 miljoner vad gäller spelarförsäljningarna. Det är efter att skatter, agentarvoden, vidareförsäljningsersättningar och pengar till andra parter dragits av.

– Sen har vi haft bokförda värden på spelarna som dragit ner nettot också, säger Berggren till fotbollskanalen.se.

Djurgården menar att sportchefen Bosse Andersson bidragit till det positiva ekonomiska resultatet.

– Bosse är skicklig på att sälja spelare, men sen ska man säga att vi hade lite tur med tajmingen också. Helt plötsligt smällde det till på transfermarknaden i somras och det var väldigt många som gjorde fina spelaraffärer. Det passade oss perfekt. Så det var en perfekt kombination, av att Bosse är skicklig och att det fanns ett sug på marknaden, säger Berggren till fotbollskanalen.se.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus