Fotbolltransfers.com - Kalmar FF förhandlar om brasse - Joachim Lantz lämnar
Joachim Lantz får lämna KFF.
Foto: Bildbyrån

Kalmar FF förhandlar om brasse - Joachim Lantz lämnar

Publicerad: 2010-12-08 17:04 Allsvenskan

En ny brasse är på ingång. Kalmar FF håller på och förhandlar om den ekonomiska lösningen. Samtidigt meddelas att Joachim Lantz får lämna klubben.

Kalmar FF vill värva en fysiskt stark anfallare. Tränaren Nanne Bergstrand tillsammans med Kjell Nyberg har hittat sin spelare - i Brasilien.

– Vi diskuterar, precis som vanligt, med Lasse Lindell och Marcelo Goncalves på agentbolaget OML. Som alltid handlar det om vi kan hitta en ekonomisk lösning innan vi når ända fram, säger sportchefen Svante Samuelsson till Barometern.

Innan man går vidare med fler nyförvärv vill man ro denna affär i hamn. Därefter sökes två centrala mittfältare, en ytter och en mittback.

– Det kan bli ytterligare någon spelare från Brasilien. Allt hänger på hur vårt pussel ser ut.

Samtidigt får Joachim Lantz, efter elva säsonger i klubben, lämna. 33-åringen får inte förlängt kontrakt.

– Mitt kontrakt går ut den sista december och jag har varit fri att söka ny klubb i ett halvår egentligen. Vi har haft diskussioner fram och tillbaka och KFF har inte riktigt haft klart för sig hur de vill göra. Och jag tror inte att de vet fortfarande, säger Joachim Lantz.

I övrigt är sportchefen Svante Samuelsson tystlåten vad gäller om spelare som ryktas vara på väg in till KFF.

– Vi gör ett underskott i år och det påverkar förstås vårt utrymme, men vi kommer att ställa ett bra lag på benen nästa säsong. Det är vår gemensamma målsättning

Ett namn som lockar och där Samuelsson bekräftar att man agerat är Besnik Rustemaj.

– Vi har ställt en fråga till Blackburn och det handlar väldigt mycket om deras inställning. Rustemaj är kontrakterad. Blir det en öppning så ska vi titta ordentligt.

Vad gäller Marcus Lindberg meddelar sportchefen att Ängelholms FF försöker sy ihop en helhetslösning medan ingenting nytt hänt kring reservmålvakten Zlatan Azinovic. Dock står det klart att han lämnar.

– Sedan blir en försäljning eller utlåning återstår att se, avslutar Samuelsson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus