Fotbolltransfers.com - Rubio Sivodedov: "Djurgården ville ha kvar mig"
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Rubio Sivodedov: "Djurgården ville ha kvar mig"

Publicerad: 2015-01-29 16:22 Utlandsproffs

Christian Rubio Sivodedov, 17, har lämnat Djurgårdens IF för Schalke 04. Nu berättar talangen om sin övergång.

Det var i november som Christian Rubio Sivodedov åkte till Tyskland och provspelade med Schalke 04. Ganska snabbt visade Bundesligaklubben att man ville köpa loss talangen.

Nyligen accepterade Djurgårdens IF att släppa den 17-årige mittfältaren, men det var motvilligt.

– De ville ha kvar mig och sa att det var tråkigt men de förstod mig när det var Schalke. Och om det var det jag ville så skulle de lösa det. De ville ha kvar mig och såg likadan väg för mig som med Simon Tibbling. Men jag ville det här och Schalke visade att de trodde på mig, säger Rubio Sivodedov till viasatsport.se.

17-åringen har dock tidigare betonat att han lämnar DIF med blandade känslor.

– Det var viktigt för mig att få ut det för att förklara varför jag ville till Schalke. Det var inte för att jag hade bråttom ut i Europa, det var för att det var just Schalke. Så jag ville lägga fram allt, för att fansen, och även klubben, har varit så grymma mot mig, säger han till viasatsport.se.

Christian Rubio Sivodedov har fått ett bra förstaintryck av Schalke 04 och siktet är redan inställt på A-truppen.

– En av huvudanledningarna till klubbvalet är att jag vet filosofin och att klubben släpper fram många unga spelare, det är bara att kolla på alla grymma spelare de fått fram, säger talangen till viasatsport.se och fortsätter:

– Planen här är U19, det är mitt lag. Jag ska vänja mig vid allt, det fysiska och tempot så under våren. Jag måste även prestera så klart, men gör jag det så ska jag slussas in i A-laget så snart som möjligt är det sagt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda