Fotbolltransfers.com - Officiellt: Granit Buzuku lånas ut till Egersunds IK
Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Officiellt: Granit Buzuku lånas ut till Egersunds IK

Publicerad: 2015-01-20 16:33 Allsvenskan

GIF Sundsvall lånar ut mittfältaren Granit Buzuku, 21, till norska Egersunds IK över kommande säsong.

– Egersunds IK blir en bra utvecklingsmiljö för Granit och med stor sannolikhet så blir det här helt rätt matchmiljö där han får utvecklas som både fotbollsspelare och individ, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom till klubbens officiella hemsida.

– En viktig detalj är att Egersund tränas av Magnus Powell som har tidigare koppling till GIF Sundsvall. 2015 kommer att bli en spännande säsong för Granit, fortsätter han.

Granit Buzuku har kontrakt med GIF Sundsvall över säsongen 2016. Han ser nu fram emot att representera Egersunds IK under 2015.

– Det känns riktigt bra att vara i Norge. Jag bestämde mig ganska snabbt för Egersunds IK då jag fick ett bra intryck av staden och klubben.  Jag känner tränarna sedan tidigare och har ett starkt förtroende för dem, säger 21-åringen till hemsidan och fortsätter:

– Jag hoppas att kunna utvecklas här i Norge som fotbollsspelare och vill såklart kämpa om så mycket speltid som möjligt.  Flytten till Norge är en utmaning i sig att behöva lära känna nytt folk och en ny stad, men det är en utmaning som jag ser fram emot och det ska bli en väldigt spännande säsong.

GIF Sundsvall har en möjlighet att kalla hem Granit Buzuku under sommarfönstret.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus