Fotbolltransfers.com - Transferfönstret ändras under sommaren - gynnar topplagen
Pelle Svensson är nöjd.
Foto: Bildbyrån

Transferfönstret ändras under sommaren - gynnar topplagen

Publicerad: 2010-12-02 10:35 Allsvenskan

Malmö FF, Helsingborgs IF och Örebro SK uttryckte för inte så länge sedan en önskan att flytta sommarens transferfönster. Nu blir det så.

För att de svenska lagen, i synnerhet de Europaspelande, inte ska riskera att tappa spelare efter att det svenska sommarfönstret stänger har toppklubbarna velat flytta fram det en månad.

Nu ändras det. Från att vara öppet hela juli blir det hela augusti istället. Alltså stänger de svenska fönstret samtidigt som det europeiska.

– Ett jättebra beslut givetvis. Tidigare har det legat helt fel och vi har riskerat att tappa spelare utan att kunna ersätta dem, säger MFF:s vd Pelle Svensson till Skånskan.

De som främst tryckt på för en ändring är Malmö FF, Helsingborgs IF och Örebro SK. Och det är topp-fyra klubbarna som avgör eftersom de spelar ute i Europa. Elfsborg är de som tidigast varit emot förslaget.

– Det har varit närmast rekordlite byråkrati med i bilden. Allt började med att vi träffades i den så kallade sportchefsgruppen. Där tyckte vi att det bästa var att låta dem som är mest berörda, det vill säga de Europaspelande klubbarna, bestämma, berättar SEF:s sportchef Stefan Lundin.

– Och sedan tog det hur kort tid som helst för de fyra att komma till ett gemensamt beslut, fortsätter han.

Dock måste SEF få sitt förslag igenom hos UEFA.

– Formellt ska den anmälas till Uefa tolv månader innan. Men vi kan inte tänka oss att Uefa skulle ha några synpunkter, säger Lundin.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com