Fotbolltransfers.com - Filip Pivkovski byter landslag - vill även lämna Novara
Foto: Novara Calcio

Filip Pivkovski byter landslag - vill även lämna Novara

Publicerad: 2014-12-13 11:20 Utlandsproffs

Novaras svenske anfallare Filip Pivkovski, 20, får ingen vidare speltid i Italien. Nu vill han flytta. Samtidigt byter han svenska mot makedonska landslaget.

Den svenske talangen Filip Pivkovski har det tungt i italienska Novara Calcio. Anfallaren får mestadels nöta bänk, och han har nu bestämt sig för att lämna i januari.

– Jag tror inte någon spelare är nöjd med att sitta på bänken och hoppa in då och då. Självklart är en flytt intressant i januari. Jag är fortfarande Novaras spelare och har kontrakt här, men Novara är medvetna om att jag inte är nöjd med situationen och är villiga att hjälpa mig hitta speltid, säger 20-åringen till Fotbolltransfers.com.

– Jag har inte hunnit sätta mig ner med min rådgivare ännu och prata igenom situationen helt, men vet om att det finns intresse. Jag tänker inte så mycket på det. Jag litar på att mina rådgivare jobbar hårt för mitt bästa. Jag kan inte göra mer än att vara 100 procent redo när min chans kommer, fortsätter Pivkovski.

Kan det bli aktuellt med en flytt hem till Sverige?

– Jag utesluter absolut inte Sverige. Jag menar, det hade varit skönt för mig som varit ute i Europa så länge att komma hem ett tag och bevisa hur bra man är.

Samtidigt står det klart att Filip Pivkovski, som gjort många pojk- och juniorlandskamper för Sverige, byter landslag. Han representerar numera Makedonien på U21-nivå.

– Det var inget lätt beslut alls. Men det har nu gått två år sedan jag gjorde min senaste landskamp för Sverige. Jag märkte att jag gled iväg ifrån gruppen redan när jag inte blev kallad till EM-slutspelet där jag var med och hjälpte laget att nå dit, säger han till Fotbolltransfers.com.

– Även med ett bra år i Serie-B förra året fick jag ingen kallelse. Makedonien har länge velat att jag ska representera deras landslag så nu har jag bestämt mig. Jag har varit där nere och spelat två matcher och har fått ett fantastiskt välkomnande och var förvånad av vilken nivå de höll. Det känns som det rätta valet, fortsätter talangen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus