Fotbolltransfers.com - KLART: Kalmar FF flyttar upp Giga Chkheidze
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

KLART: Kalmar FF flyttar upp Giga Chkheidze

Publicerad: 2014-12-04 00:11 Allsvenskan

Den lovande vänsterbacken Giga Chkheidze, 17, har signerat ett tvåårskontrakt med Kalmar FF.

– Giga är en ordinarie spelare i P97-landslaget, en egen “gubbe” som vi tror mycket på. Han har bra fart och teknik, det är dags att kliva på och ta nästa steg mot seniorgänget, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till 24Kalmar.se.

Kalmar FF utesluter inte att plocka in fler lovande talanger i A-truppen utöver Giga Chkheidze. Mycket tack vare att de gamla utlåningsreglerna återinförts, som möjliggör att man kan återkalla spelare med kort varsel.

– Det kan absolut bli så att vi utökar truppen lite grann på det sättet, att vi vågar lyfta upp fler egna. Det gäller att hitta varianter. Det kommer gynna både oss och svensk fotboll, att få in fler unga spelare i exempelvis superettan och division 1 lite tidigare, säger Andersson Borstam till 24Kalmar.se.

– Det ger oss en annan handlingsfrihet men det gäller även att ha en tanke bakom varje individ. Tre parter ska vara nöjda: Spelaren i fråga, vi som lånar ut och den lånande klubben. Det måste vara win-win för alla, fortsätter han.

För Kalmar FF:s del kan man utnyttja utlåningsregeln med klubbar som Oskarshamns AIK, IFK Berga, Lindsdals IF och FK Karlskrona som finns i närheten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus